X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΊση στήριξη για όλα τα κέντρα αναψυχής, ζητά η ΟΣΙΚΑ

Ίση στήριξη για όλα τα κέντρα αναψυχής, ζητά η ΟΣΙΚΑ

Η στήριξη από το Υπουργείο Οικονομικών για τα κέντρα αναψυχής πρέπει να είναι ίση για όλους ανεξαρτήτως αν είναι χώροι εστίασης ή χώροι νυχτερινοί, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Συνδέσμων Κέντρων Αναψυχής ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως η ΟΣΙΚΆ εκφράζει την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι ο Υπουργός άρχισε και χειρίζεται το θέμα της στήριξης των επιχειρήσεων, ωστόσο εκτίμησε ότι η σύγκριση που γίνεται για τα κέντρα εστίασης το 2020 – 2021 δεν είναι σωστή, αφού την χειμερινή περίοδο δεν είχαν πάρα πολλά κέντρα ανοικτά για να εργαστούν.

Κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών να συμπεριλάβει και τα κέντρα εστίασης στην στήριξη για τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Όσον αφορά το θέμα των ξένων εργατών ο κ. Θρασυβούλου τόνισε πως δεν συμφωνούν με την Υπουργό Εργασίας σημειώνοντας πως πάρα πολλές φορές έχουν λειτουργήσει με την μέθοδο των θέσεων εργασίας για απασχόληση των διαθέσιμων υπαλλήλων και έχει διαφανεί ότι οι διαθέσιμοι υπάλληλοι που φαίνονται κατά την περίοδο του Ιανουαρίου είναι αυτοί που έχουν τις δουλειές τους και θα επιστρέψουν πίσω τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει το Υπουργείο Εργασίας να προετοιμάζεται σε περίπτωση που δεν υπάρχει εργατικό δυναμικό να μπορεί να λειτουργεί και να δίδει άδειες απασχόλησης από τρίτες χώρες με διαδικασίες που να είναι πολύ ευέλικτες και γρήγορες.

Πρόσθεσε ακόμη πως το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να επεξεργαστεί με ποιο τρόπο θα μπορεί να δίδει άδειες εισόδου σε εργαζόμενους, ούτω ώστε με την νέα τουριστική περίοδο να μπορούν να επανδρωθούν οι επιχειρήσεις με σωστό και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε ότι η οικονομία του τόπου στηρίζεται στην τουριστική βιομηχανία για αυτό θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Ερωτηθείς για την επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής τον Ιανουάριο ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως είναι μειωμένη γύρω στο 10%- 20%, εκφράζοντας την ελπίδα πως αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν και συνεχίσουν κάποιες πτήσεις αναμένουν να έχουν κόσμο τους επόμενους μήνες. Εκτίμησε ακόμη όπως περί τα τέλη του Φλεβάρη η τουριστική κίνηση αναμένεται να αρχίσει δειλά – δειλά.

Πρέπει να προετοιμαστούμε, είπε ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ, ώστε μετά το πέρας της πανδημίας να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share