X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑπό 1-8 Δεκεμβρίου η Εβδομάδα Εθελοντισμού, την έναρξη κήρυξε η Πρώτη Κυρία

Από 1-8 Δεκεμβρίου η Εβδομάδα Εθελοντισμού, την έναρξη κήρυξε η Πρώτη Κυρία

Την έναρξη της εβδομάδας εθελοντισμού υπό το σύνθημα «Κάνε την ιδέα πράξη», η οποία θα πραγματοποιηθεί από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι 8 Δεκεμβρίου, κήρυξε η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη σε σημερινή διάσκεψη Τύπου του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), που έγινε στη Λευκωσία.

Σε χαιρετισμό της η κ. Αναστασιάδη, επίτιμη Πρόεδρος  του ΠΣΣΕ, επανέλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης στο εθελοντικό κίνημα σημειώνοντας ότι στα πλαίσια της στήριξης δημιούργησε το Γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη θεσμοθετώντας το νομοθετικό πλαίσιο για προώθηση της ενεργού πολιτότητας και της συμμετοχικής διακυβέρνησης.

Αναφερόμενη στην Εβδομάδα Εθελοντισμού είπε ότι μέσα από της προώθηση κοινωφελών δραστηριοτήτων μας υποδεικνύει ότι η «συλλογική ευημερία και η ποιότητα ζωής αποτελεί προσωπική υπόθεση κάθε ευσυνείδητου πολίτη» και αποτελεί αξιόλογη προσπάθεια που διατρανώνει τη σημασία, την αξία και το περιεχόμενο των εθελοντικών συνεισφορών.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ Ηλίας Δημητρίου, στον χαιρετισμό του, είπε ότι εδώ και 29 χρόνια πραγματοποιείται η Εβδομάδα Εθελοντισμού με «σκοπό την κινητοποίηση του συνόλου της κοινωνίας να οργανώσουν εθελοντικές δράσεις».

Αναφερόμενος στις δράσεις του ΠΣΣΕ, το οποίο συστάθηκε το 1973, είπε ότι χωρίζονται σε τέσσερεις βασικούς πυλώνες, δράσεις για την κοινωνία, δράσεις για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δράσεις για προώθηση του εθελοντισμού και δράσεις για ανάπτυξη συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα και σημείωσε ότι η 5η Δεκεμβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα Εθελοντών.

Ανάφερε ακόμα ότι πέραν των 420 ΜΚΟ είναι τα σημερινά μέλη του ΠΣΣΕ και είπε ότι κατά την Εβδομάδα Εθελοντισμού θα πραγματοποιηθούν πέραν των 330 δράσεων ενώ πέραν των 20 χιλιάδων εθελοντών θα συμμετάσχουν στις δράσεις.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των δράσεων του ΠΣΣΕ κατά την Εβδομάδα Εθελοντισμού, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε δομές, συλλογή τροφίμων και ρουχισμού, δενδροφυτεύσεις, πραγματοποίηση εκστρατείας καθαρισμού πάρκων κ.α και φιλανθρωπικά παζαράκια.

Μετά τη διάσκεψης Τύπου το ΠΣΣΕ τίμησε τους υποστηρικτές δράσης, μεταξύ των οποίων την Αστυνομία, τον Δήμο Στροβόλου, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και άλλους δημόσιους φορείς και ιδιωτικές εταιρείες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share