Είμαστε στο 80% των αφίξεων του 2019, δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, μετά το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για τον φετινό αριθμό των αφίξεων τουριστών στην Κύπρο, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει αρκετά καλά η χρονιά. «Το πρώτο τετράμηνο του χρόνου βάσει επίσημων στατιστικών, είμαστε περίπου στο 80% των αφίξεων του 2019, που ήταν μια χρονιά-ρεκόρ για την Κύπρο», τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού, προσθέτοντας ότι το 2022 είναι μια καλή χρονιά.

Επιπρόσθετα, ο κ. Περδίος σημείωσε ότι έχει γίνει πάρα πολλή δουλειά από το Υφυπουργείο Τουρισμού, ιδιαίτερα τους τελευταίους εννέα μήνες, με αλλεπάλληλα ταξίδια σε περίπου 25 χώρες. «Δικαιούμαστε να είμαστε ικανοποιημένοι και να ατενίζουμε το υπόλοιπο της σεζόν με συγκρατημένη αισιοδοξία, νοουμένου ότι δεν έχουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα είτε με την πανδημία είτε με τον πόλεμο στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τον ακριβή αριθμό των μέχρι στιγμής αφίξεων στην Κύπρο, ο Υφυπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για πέραν του μισού εκατομμυρίου τουριστών το πρώτο τετράμηνο του έτους.

«Πέρσι, το πρώτο τετράμηνο του 2021, είχαμε περίπου 50.000 αφίξεις. Είμαστε σε καλό δρόμο για να πετύχουμε τον στόχο που θέσαμε για φέτος, ο οποίος είναι να πάμε καλύτερα από την περσινή χρονιά», πρόσθεσε. «Πέρσι κλείσαμε στα δύο εκατομμύρια αφίξεις, σίγουρα φέτος δεν θα είμαστε στα τέσσερα εκατομμύρια», επεσήμανε.

Ακόμη, ο κ. Περδίος σημείωσε ότι δεν μπορούν να αναπληρωθούν μέσα σε μια νύχτα οι αφίξεις που χάθηκαν από τη Ρωσία και την Ουκρανία, όμως έχει αποδώσει καρπούς η δουλειά των τελευταίων τριών ετών με ανοίγματα σε νέες αγορές ή και υποστήριξη αγορών που ίσως είχαν αφεθεί τις τελευταίες δεκαετίες, όπως η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστρία και οι σκανδιναβικές χώρες.

«Έχει δημιουργηθεί μια σημαντική “μαγιά” για να είμαστε στα πόδια μας εν μέσω πολύ δύσκολων καταστάσεων», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ