X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Δημοκρατική Παράταξη δεν θα συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα, δήλωσε ο Μάριος...

Η Δημοκρατική Παράταξη δεν θα συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα, δήλωσε ο Μάριος Καρογιάν

Η Δημοκρατική Παράταξη δεν θα συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα, δήλωσε ο Πρόεδρός της Μάριος Καρογιάν, μετά τη συνάντησή του την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε στη βάση της εθνικής συνεννόησης και της κοινωνικής συναίνεσης χωρίς απαραίτητα να συμμετέχουμε στη διακυβέρνηση, χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς δεσμεύσεις, είπε ο κ. Καρογιάν.

Αναφερόμενος στην πρόταση της Δημοκρατικής Παράταξης για την προεδρία της Βουλής ανέφερε πως “δυστυχώς χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία για να κάνουμε όλοι τις αναγκαίες υπερβάσεις και να διαμορφώσουμε συνθήκες ευρύτατης ενότητας που θα οδηγούσαν τον τόπο μας με ασφάλεια στη νέα εποχή” και είπε πως θα μιλήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες εκτενέστερα όταν αποκατασταθεί ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη φωνή του.

Ο κ. Καρογιάν σημείωσε πως ενημερώθηκε για τις προθέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για σχηματισμό Κυβέρνησης ευρύτατης αποδοχής και άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του Προέδρου.

“Εμείς δεν περιμέναμε τούτη τη στιγμή για να μιλήσουμε για συναινέσεις. Καθ` όλη τη διάρκεια της προεκλογικής είχαμε ένα μόνιμο μοτίβο: εθνική συνεννόηση, συναινέσεις, ενότητα. Θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε στη βάση της εθνικής συνεννόησης και της κοινωνικής συναίνεσης χωρίς απαραίτητα να συμμετέχουμε στη διακυβέρνηση, χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς δεσμεύσεις”, πρόσθεσε.

Ενόψει μάλιστα “των σοβαρών κινδύνων και κρίσιμων εθνικών ζητημάτων που έχουμε να διαχειριστούμε την αμέσως επόμενη μέρα, η Δημοκρατική Παράταξη θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα, σύνεση, λογική και υπηρετώντας το μέτρο” σημείωσε.

Άλλωστε, ανέφερε, “απόδειξη των προθέσεών μας για ευρύτερες συναινέσεις ήταν ακριβώς και η πρότασή μας για την προεδρία της Βουλής, στη βάση της οποίας θα δινόταν το μήνυμα προς την κοινωνία ότι μπροστά στα σοβαρότατα προβλήματα οι πολιτικές δυνάμεις μακριά από κομματικές συγκρούσεις, επιζήμιες αντιπαραθέσεις, μπορούν να συνεννοηθούν και να αφήσουν πίσω τους πρακτικές και συμπεριφορές που απεδείχθησαν ατελέσφορες σε ό,τι αφορά την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων του τόπου και την αντιμετώπιση των προκλήσεων των καιρών”.

Ο κ. Καρογιάν είπε πως “δυστυχώς χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία για να κάνουμε όλοι τις αναγκαίες υπερβάσεις και να διαμορφώσουμε συνθήκες ευρύτατης ενότητας που θα οδηγούσαν τον τόπο μας με ασφάλεια στη νέα εποχή”.

“Για εμάς άμεση προτεραιότητα είναι η συλλογική υλοποίηση ενός ελπιδοφόρου οράματος που θα επιτρέψει την άμεση δρομολόγηση ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού σχεδίου τολμηρών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων όσο ποτέ άλλοτε τομών που τόση ανάγκη έχει η κοινωνία και η πατρίδα, σημείωσε.

“Αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον, αυτό απαιτεί η κοινωνία, αυτό αναμένουν οι νέοι μας”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν τέθηκε θέμα υπουργοποίησης του Άγγελου Βότση, ο κ. Καρογιάν απάντησε “Σε καμία περίπτωση”.

Είπε πως θα μιλήσει εκτενέστερα τις επόμενες ημέρες όταν αποκατασταθεί η φωνή του. “Ελπίζω Πέμπτη – Παρασκευή να πω αυτά τα οποία θέλω να πω”, ανέφερε και πρόσθεσε πως αυτά που θα πει θα αφορούν όλα.

“Εγώ δεν μίλησα. Μίλησαν πολλοί. Το σέβομαι, το εκτιμώ. Από εκεί και πέρα όμως έχω να πω και εγώ πράγματα. Όχι μυθοπλασίες, γεγονότα. Εγώ θα παραθέσω μόνο γεγονότα, τίποτε άλλο. Και ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του”, ανέφερε.

Ερωτηθείς αν υπονοεί ότι υπάρχουν μυθοπλασίες είπε πως δεν υπονοεί τίποτε. “Απλώς θα μου δοθεί η ευκαιρία ως ένας που προσπάθησε να δημιουργήσει αυτές τις εθνικές συνεννοήσεις και συναινέσεις να παραθέσω τα στοιχεία. Τίποτε περισσότερο. Ούτε εικασίες θα κάνω, ούτε ερμηνεία συμπεριφορών ή πολιτικών αποφάσεων. Δεν είναι δουλειά δική μου”, επεσήμανε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share