X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΗ θέσπιση και κατοχύρωση «πλάνου» διαιτησίας, προτεραιότητα του νέου ΔΣ του Συνδέσμου...

Η θέσπιση και κατοχύρωση «πλάνου» διαιτησίας, προτεραιότητα του νέου ΔΣ του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου

Την θέσπιση και κατοχύρωση «πλάνου» διαιτησίας θεωρεί ως επιτακτική ανάγκη το ΔΣ του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, το οποίο πρόσφατα έλαβε μια ισχυρή εντολή διαμέσου της εκλογικής συνέλευσης για συνδικαλιστική δράση και κατοχύρωση θεμελιωδών αρχών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, η παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας, με την εποπτεία τής Εκτελεστικής της ΚΟΠ, θα πρέπει να κατοχυρώνει και να καθορίζει πολιτική όσον αφορά το Πλάνο διαιτησίας, τη συμπλήρωση και στελέχωση καταλόγων διαιτητών/κριτήρια λίστας διεθνών, την επιλογή και αξιολόγηση συνεργατών/διορισμό επιτροπής διαιτησίας, την κατοχύρωση λειτουργήματος με σύμβαση (για τους Elite) και την αποκατάσταση διαιτητών / βοηθών premier.

Επίσης θα πρέπει να κατοχυρώνει και  να καθορίζει πολιτική για τη βελτίωση του επιπέδου της διαιτησίας, τη ασφάλεια και υγεία των διαιτητών, την αποκατάσταση των δικαιωμάτων διαιτησίας και επαναφοράς των οδοιπορικών, την προστασία των συνθηκών απασχόλησης καθώς και περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός του συστήματος διαχείρισης/εκπαίδευσης/ορισμός παρατηρητών.

Όπως σημειώνεται, αναγκαία προϋπόθεση των πιο πάνω αποτελεί η τήρηση των «Κανονισμών Διαιτησίας» της ΚΟΠ, διαμέσου της σωστής και ορθολογική διαχείρισης των διαιτητών/ίσες ευκαιρίες και αξιοκρατικά κριτήρια ανέλιξης, αξιολόγηση διεθνών διαιτητών.

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως το νέο ΔΣ του Συνδέσμου πραγματοποίησε δυο συναντήσεις μέχρι τώρα με την ηγεσία της ΚΟΠ κατέθεσε απόψεις/εισηγήσεις και αιτήματα για όλες τις κατηγορίες διαιτητών, για τις οποίες πήρε διαβεβαιώσεις ότι σημαντικά θέματα θα τύχουν μελέτης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share