X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΟ Λ. Φουρλάς καταγγέλλει τις κατοχικές αρχές στην Ευρωπαική Κομισιόν για βεβήλωση...

Ο Λ. Φουρλάς καταγγέλλει τις κατοχικές αρχές στην Ευρωπαική Κομισιόν για βεβήλωση εκκλησίας στη Λάπηθο

Τη σκλαβωμένη Εκκλησία του Αγίου Λουκά στη Λάπηθο βεβήλωσαν οι κατοχικές αρχές, μετατρέποντάς την σε σχολή χορού.
Σε καταγγελία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς, τονίζοντας ότι την ώρα που η Άγκυρα και το ψευδοκράτος επιρρίπτουν ευθύνες στην Κυπριακή Δημοκρατία για μη εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, δεν σταματούν τις παράνομες και προκλητικές τους δράσεις.
«Αυτή τη φορά, μετέτρεψαν την Εκκλησία του Αποστόλου Λουκά στην κατεχόμενη Λάπηθο σε σχολή χορού, βεβηλώνοντας τη θρησκεία μας και την ιστορία του τόπου. Τέτοιου είδους ενέργειες, υποσκάπτουν και σαμποτάρουν τις όποιες προσπάθειες καταβάλλονται για οικοδόμηση εμπιστοσύνης με σκοπό την επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Ο κ. Φουρλάς τονίζει στην Εκκλησία έχουν τοποθετηθεί μουσικά όργανα και πίνακες για διδασκαλία, καθώς επίσης και σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Επιπλέον, έχουν τοποθετηθεί εντός του ιερού ναού φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ και εξοπλισμός για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
«Είναι ξεκάθαρο ότι στην εν λόγω σχολή γίνεται και πολιτική κατήχηση των παιδιών που παρακολουθούν μαθήματα, χωρίς να δείχνουν ίχνος σεβασμού ως προς τη θρησκευτική ιδιότητα του κτιρίου».

Θέτοντας το ερώτημα ο κ. Φουρλάς προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ποια μέτρα μπορεί να λάβει για αποτροπή τέτοιων φαινομένων τα οποία είναι συχνά και επαναλαμβανόμενα χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε επίπτωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share