Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Σε παραίτηση εξωθήθηκε η διοικήτρια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου

Σε παραίτηση εξωθήθηκε η διοικήτρια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου

0
Σε παραίτηση εξωθήθηκε η διοικήτρια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου

Η διοικήτρια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Κρέσιντα Ντικ, υπέβαλε την παραίτησή της το βράδυ της Πέμπτης, καθώς κατέστη σαφές ότι ο δήμαρχος Λονδίνου, Σαντίκ Καν, στον οποίο είναι υπόλογος ο εκάστοτε επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ, απώλεσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος ανέφερε πως ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι «ο μόνος τρόπος για να αρχίσει η υλοποίηση της κλίμακας της αλλαγής που απαιτείται (στο σώμα) είναι να έχουμε νέα ηγεσία».

Ο κ. Καν είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα την κα. Ντικ ότι ανέμενε ένα στιβαρό σχέδιο, που θα εξασφάλιζε την αλλαγή διαγωγής μελών του σώματος μετά τη δημοσιοποίηση μηνυμάτων μεταξύ αστυνομικών, που χρησιμοποιούσαν σεξιστική, ρατσιστική και ομοφοβική γλώσσα.

Τα μηνύματα αποκαλύφθηκαν από το αρμόδιο εποπτικό όργανο, που διερευνούσε καταγγελίες.

Ο κ. Καν είπε ότι η ανταπόκριση της κας. Ντικ δεν τον ικανοποίησε, και ως εκ τούτου η ίδια του ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει τη θέση της.

Η ίδια δήλωσε ότι «με μεγάλη λύπη» υπέβαλε την παραίτησή της, ύστερα από περισσότερο από τέσσερα χρόνια στη θέση, αλλά δεν είχε επιλογή, καθώς ήταν σαφές πως ο δήμαρχος δεν είχε πλέον αρκετή εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της.

Επί ημερών της η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει σημειώσει μεν επιτυχίες, αλλά έχει επίσης κατηγορηθεί για ολιγωρία σε διάφορες υποθέσεις, από την απαράδεκτη συμπεριφορά αστυνομικών έως τη δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ από τον εν ενεργεία αξιωματικό Γουέιν Κάζενς, και τις κατηγορίες για καθυστερημένη δράση σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο με τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ, εν μέσω lockdown.

Πηγή:ΚΥΠΕ