Home Featured Τα μεταφορικά μέσα του ΝΑΤΟ με όπλα και πολεμοφόδια θα καταστρέφονται, λέει ο Ρώσος ΥΠΑΜ

Τα μεταφορικά μέσα του ΝΑΤΟ με όπλα και πολεμοφόδια θα καταστρέφονται, λέει ο Ρώσος ΥΠΑΜ

0
Τα μεταφορικά μέσα του ΝΑΤΟ με όπλα και πολεμοφόδια θα καταστρέφονται, λέει ο Ρώσος ΥΠΑΜ

Τα μεταφορικά μέσα του ΝΑΤΟ με όπλα και πολεμοφόδια, που καταφθάνουν στην Ουκρανία, θα καταστρέφονται, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος χαρακτήρισε τη Μαριούπολη πλήρως ελεγχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ συνεχίζουν να τροφοδοτούν με όπλα την Ουκρανία», είπε στο πλαίσιο επιτελικής τηλεδιάσκεψης ο Σ.Σοϊγκού, επισημαίνοντας ότι «κάθε είδους μεταφορικό μέσο της Συμμαχίας, το οποίο κατέφθασε στο έδαφος της χώρας με εξοπλισμό και υλικά μέσα για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, αντιμετωπίζονται ως μόνιμος στόχος που θα πλήττεται».

Όπως υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός, «οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να υλοποιούν όλους τους στόχους, που έχει θέσει ο αρχιστράτηγος», όπως χαρακτηρίζεται στη ρωσική στρατιωτική ιεραρχία ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατά τον επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, «ο ρωσικός στρατός, από κοινού με τα τμήματα των ΛΔ Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ διευρύνουν τον έλεγχο στα εδάφη των δύο Δημοκρατιών» και όπως υποστήριξε οι άνδρες του «λαμβάνουν εξαντλητικά μέτρα για την προστασία του αμάχου πληθυσμού». «Για την ασφαλή απομάκρυνση των αμάχων πολιτών από τη ζώνη των εχθροπραξιών ημερησίως ανοίγονται ανθρωπιστικοί διάδρομοι και ανακοινώνονται “ώρες παύσης πυρός”», δήλωσε ο Σ.Σοϊγκού, σημειώνοντας ότι η Μαριούπολη, «αυτός ο μεγάλος μεταφορικός και βιομηχανικός κόμβος στην Αζοφική θάλασσα», βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, με εξαίρεση μέρος των εγκαταστάσεων της μεταλλουργικής βιομηχανίας «Αζοφστάλ», όπου παραμένουν Ουκρανοί στρατιωτικοί.

«Οι επανειλημμένες προτάσεις προς τους εθνικιστές να απελευθερώσουν τους αμάχους και να καταθέσουν τα όπλα με εγγύηση ότι θα διατηρήσουν τη ζωή τους και θα τύχουν αξιοπρεπούς μεταχείρισης σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου αγνοήθηκαν από αυτούς, συνεχίζουμε τις προσπάθειες αυτές», είπε ο Σ.Σοϊγκού, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τις εντολές του Β.Πούτιν «οι εναπομείναντες ένοπλοι, οι οποίοι βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη του εργοστασίου, έχουν αξιόπιστα αποκλειστεί σε όλη την περίμετρο της έκτασης αυτής».

Όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ η Μαριούπολη περικυκλώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στις 7 Μαρτίου και στις 21 Απριλίου ο Σ.Σοϊγκού είχε ανακοινώσει ότι η πόλη έχει πλήρως τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο, με εξαίρεση περισσότερους από 2.000 ενόπλους κυρίως του τάγματος Αζόφ, οι οποίοι κατέφυγαν στο εργοστάσιο «Αζοφστάλ». Το τελευταίο διήμερο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο περισσότεροι από εκατό άμαχοι.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της ρωσικής δημοκρατίας της Τσετσενίας στον Βόρειο Καύκασο Αχμάντ Καντίροφ είχε δημοσιοποιήσει την εκτίμησή του ότι εντός του «Αζοφστάλ» παραμένουν περί τους 150 αμάχους και 170 τραυματίες Ουκρανοί στρατιωτικοί και είχε καλέσει τον διοικητή του τάγματος Αζόφ «να τους αφήσει ελεύθερους και να αναμετρηθεί στο πεδίο της μάχης».

Πηγή:ΚΥΠΕ