X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ2 ποδοσφαιριστές κυπριακών ομάδων στο Μουντιάλ, 13 από την ελληνική Σούπερ Λιγκ

2 ποδοσφαιριστές κυπριακών ομάδων στο Μουντιάλ, 13 από την ελληνική Σούπερ Λιγκ

Δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε κυπριακές ομάδες θα βρεθούν στα γήπεδα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συγκεκριμένα, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ της Ομόνοιας θα αγωνιστεί με την Εθνική του Ιράν και ο Μουσταφά Ναμ της Πάφος FC, ο οποίος θα φορέσει στο Μουντιάλ τη φανέλα της Σενεγάλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως Ομόνοια και Πάφος θα έχουν οικονομικό όφελος από τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών τους στο Μουντιάλ και αυτό καθώς η FIFA έχει δηλώσει πως για κάθε ποδοσφαιριστή που δεσμεύεται στο διάστημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την εθνική του ομάδα, θα καταβάλλει στον σύλλογό του αποζημίωση ύψους 9.500 ευρώ για κάθε ημέρα, μετρώντας δύο εβδομάδες πριν την εκκίνηση των ομίλων.

Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες θα αποζημιωθούν τουλάχιστον για 27 ημέρες, δηλαδή 14 ημέρες πριν το Μουντιάλ και άλλες 13 μέχρι την ολοκλήρωση της φάσης των Ομίλων. Το σύνολο της αποζημίωσης, συνεπώς, θα ανέλθει περίπου στις 256 χιλιάδες ευρώ.

Πάντως το κυπριακό πρωτάθλημα δεν θα διακοπεί όσο διαρκεί το Μουντιάλ, σε αντίθεση με πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ανάμεσα στα οποία είναι και η ελληνική Σούπερ Λιγκ.

Το ελληνικό πρωτάθλημα θα διακοπεί στις 13 Νοεμβρίου και θα αρχίσει ξανά στις 21 Δεκεμβρίου, καθώς στα γήπεδα του Κατάρ θα βρεθούν 13 ποδοσφαιριστές.

Τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, πέντε στο σύνολο, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει η ΑΕΚ. Πρόκειται για τους Ντομαγκόι Βίντα (Κροατία), Εχσάν Χατζισαφί (Ιράν), Μιλάντ Μοχαμάντι (Ιράν), Ορμπελίν Πινέδα (Μεξικό), και Νταμάν Σιμάνσκι (Πολωνία).

Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με τέσσερις ποδοσφαιριστές, Πιερ Κουντέ (Καμερούν), Παπέ Αμπού Σισέ (Σενεγάλη), Ουί Τζο Χουάνγκ (Νότια Κορέα), Ινμπεόμ Χουάνγκ (Νότια Κορέα).

Ένα ποδοσφαιριστή θα έχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ο Άρης (Νίκολας Νκουλού-Καμερούν), ο ΠΑΟΚ (Αντρίγα Ζίβκοβιτς-Σερβία), ο Παναιτωλικός (Ντέρεκ Κορνέλιους-Καναδάς) και ο Ατρόμητος (Βαϊντί Κεχρίντα-Τυνησία).

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share