Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Νορβηγία: Πέντε νεκροί και δύο τραυματίες ο απολογισμός των επιθέσεων με τόξο – Δανός ο δράστης

Νορβηγία: Πέντε νεκροί και δύο τραυματίες ο απολογισμός των επιθέσεων με τόξο – Δανός ο δράστης

0
Νορβηγία: Πέντε νεκροί και δύο τραυματίες ο απολογισμός των επιθέσεων με τόξο – Δανός ο δράστης

Στη Νορβηγία 5 νεκροί και 2 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την επίθεση 37χρονου Δανού, οπλισμένου με τόξο και βέλη στην πόλη Κονγκσμπέργκ.

Ο δράστης συνελήφθη όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για τα κίνητρα του δράστη ως αυτό το στάδιο, ο οποίος ανακρίνεται ακόμη και «συνεργάζεται, δίνει λεπτομερή κατάθεση», όπως είπε ο δικηγόρος Φρέντρικ Νόιμαν στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NRK.

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Κονγκσμπέργκ δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Ο ένας είναι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που βρισκόταν σε σούπερ μάρκετ, μια από τις αρκετές τοποθεσίες όπου έγιναν οι επιθέσεις του άνδρα με το τόξο.

Η επίθεση είναι η πιο πολύνεκρη που έχει υποστεί η Νορβηγία από τον Ιούλιο του 2011, όταν ο ακροδεξιός Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ δολοφόνησε 77 ανθρώπους σε δύο επιθέσεις στο Όσλο και στο μικρό νησάκι Ούτεγια. Τα περισσότερα θύματά του ήταν παιδιά στην εφηβεία.

Πηγή:www.ertnews.gr