Home Featured Ικανοποίηση Δήμου Λεμεσού για τη βράβευσή του ως Πράσινη Πρωτεύουσα της Κύπρου 2020

Ικανοποίηση Δήμου Λεμεσού για τη βράβευσή του ως Πράσινη Πρωτεύουσα της Κύπρου 2020

0
Ικανοποίηση Δήμου Λεμεσού για τη βράβευσή του ως Πράσινη Πρωτεύουσα της Κύπρου 2020

Γίνεται αρκετή δουλειά στον τομέα του περιβάλλοντος και ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει την ικανοποίησή του για την τιμητική διάκριση «Χρυσό Αγρινό» για το 2020 και τον τίτλο της Πράσινης Πρωτεύουσας της Κύπρου, που εξασφάλισε την περασμένη Παρασκευή στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης, ο οποίος ευχαρίστησε το δημοτικό συμβούλιο και όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα και αρμοδίου του Δημαρχείου για τις διακρίσεις αυτές, που απονεμήθηκαν με βάση τη συγκεντρωτική βαθμολογία από όλα τα υποψήφια έργα, σε όλες τις κατηγορίες του θεσμού.

Συγκεκριμένα, συνέχισε, ο Δήμος βραβεύθηκε στην κατηγορία «Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον» για τον «Πράσινο Περίπατο» στα θρησκευτικά ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία στις δυτικές συνοικίες του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού και στην κατηγορία «Πολιτισμός και Περιβάλλον» για την ανάδειξη και προβολή μουσείων, μέσω τρισδιάστατων εικονικών περιηγήσεων σε έξι πολιτιστικές στέγες.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Δήμος κρίθηκε πως άξιζε το βραβείο της Πράσινης Πρωτεύουσας της Κύπρου γιατί γίνεται πάρα πολλή δουλειά στον τομέα αυτό», είπε ο κ. Νικολαϊδης και κάλεσε τους συνδημότες του να απολαύσουν τα έργα αυτά, δηλαδή τον «Πράσινο Περίπατο» και τις εικονικές περιηγήσεις.

Πηγή:ΚΥΠΕ