Home Featured Με 25 εκατομμύρια υποστηρίζουν οι ΗΠΑ την πρόσβαση σε καθαρή πυρηνική ενέργεια

Με 25 εκατομμύρια υποστηρίζουν οι ΗΠΑ την πρόσβαση σε καθαρή πυρηνική ενέργεια

0
Με 25 εκατομμύρια υποστηρίζουν οι ΗΠΑ την πρόσβαση σε καθαρή πυρηνική ενέργεια

Στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, την Τετάρτη η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τον Έλεγχο των Όπλων και τη Διεθνή Ασφάλεια, Μπόνι Τζένκινς, ανακοίνωσε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να υποστηρίξουν με 25 εκατομμύρια την επέκταση της προσβασιμότητας σε καθαρή πυρηνική ενέργεια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρντμεντ, η ανακοίνωση, που ονομάζεται επίσης «Πακέτο για τα Πυρηνικά του Μέλλοντος», αντιπροσωπεύει τις προσπάθειες από ολόκληρη την Κυβέρνηση των ΗΠΑ και περιλαμβάνει προγράμματα και έργα υπό ανάπτυξη για την προώθηση μεγάλης κλίμακας, καθαρής και σύγχρονης παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, της επίδειξης της δυνατότητας του πυρηνικού παραγόμενου υδρογόνου να τροφοδοτήσει τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και την προώθηση καινοτόμων και ασφαλών πυρηνικών τεχνολογιών.

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν ικανοποίηση για την συνεργασία μεταξύ άλλων με την Πολωνία, την Κένυα, την Ουκρανία, τη Βραζιλία, τη Ρουμανία και την Ινδονησία, για να υποστηρίξουν την επίτευξη των στόχων τους. Σε αυτή τη δέσμευση περιλαμβάνεται η Πρωτοβουλία για τη Θεμελιώδη Υποδομή για την Υπεύθυνη Χρήση της Τεχνολογίας Μικρών Αρθρωτών Αντιδραστήρων (FIRST), την οποία ξεκίνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών για το Κλίμα.

Περιλαμβάνεται επίσης το Δημόσιο Ιδιωτικό Πρόγραμμα SMR των ΗΠΑ και η σχετική σειρά εργαστηρίων προτύπων και κανονισμών για μικρούς αρθρωτούς και προηγμένους αντιδραστήρες. Αυτά τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν βασικά βήματα που είναι απαραίτητα για την ασφαλή και υπεύθυνη ανάπτυξη αναδυόμενων πυρηνικών τεχνολογιών.

Πηγή:ΚΥΠΕ