Home ΤΟΜΕΙΣ Εκτός χώρου εργασίας οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι στην Αίγυπτο, ρυθμίσεις και στα πανεπιστήμια

Εκτός χώρου εργασίας οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι στην Αίγυπτο, ρυθμίσεις και στα πανεπιστήμια

0
Εκτός χώρου εργασίας οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι στην Αίγυπτο, ρυθμίσεις και στα πανεπιστήμια

Σκληραίνει από σήμερα, 15 Νοεμβρίου, η αιγυπτιακή Κυβέρνηση τα μέτρα για περιορισμό του κορωνοϊού, αποκλείοντας από το χώρο εργασίας όλους τους ανεμβολίαστους δημοσίους υπαλλήλους, με μοναδική εξαίρεση εκείνους που θα μπορούν να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR κάθε εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιο μέτρο ισχύει από σήμερα και για τους φοιτητές καθώς και για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των κρατικών Πανεπιστημίων της χώρας.

Έτσι, δεν επιτρέπεται από σήμερα η είσοδος στα κρατικά πανεπιστημιακά ιδρύματα όλων των ανεμβολίαστων φοιτητών, υπαλλήλων και του εκπαιδευτικού προσωπικού, με εξαίρεση για εκείνους που θα μπορούν να παρουσιάζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ PCR κάθε εβδομάδα.

Μέχρι σήμερα, 26 εκατομμύρια πολίτες στην Αίγυπτο έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, εκ των οποίων 1,8 εκατομμύρια είναι φοιτητές.

Ανεμβολίαστοι παραμένουν 1,2 εκατομμύρια φοιτητές και μόλις το 10% του προσωπικού των Πανεπιστημίων.

Πάντως, η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορύφωση του τέταρτου κύματος, καταγράφοντας αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων.

Μέχρι σήμερα, στην Αίγυπτο έχουν επίσημα καταγραφεί 342.026 κρούσματα, ενώ 19.435 άτομα έχουν καταλήξει από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Πηγή:ΚΥΠΕ