Home Featured Απαραίτητη η τριμερής συνεργασία, συμφώνησαν στην Ουάσιγκτον αξιωματούχοι ΗΠΑ – Νότιας Κορέας – Ιαπωνίας

Απαραίτητη η τριμερής συνεργασία, συμφώνησαν στην Ουάσιγκτον αξιωματούχοι ΗΠΑ – Νότιας Κορέας – Ιαπωνίας

0
Απαραίτητη η τριμερής συνεργασία, συμφώνησαν στην Ουάσιγκτον αξιωματούχοι ΗΠΑ – Νότιας Κορέας – Ιαπωνίας

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών κ. Γουέντι Σέρμαν, συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με τον πρώτο Υφυπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κορέας, Choi Jong Kun και τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας Mori Takeo.

Η αναπληρώτρια Υπουργός και οι δύο Υφυπουργοί Εξωτερικών επιβεβαίωσαν ότι η τριμερής συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Δημοκρατίας της Κορέας και της Ιαπωνίας είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών προκλήσεων του 21ου αιώνα στην περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κατά τη συνάντηση, η αναπληρώτρια Υπουργός συζήτησε ευκαιρίες για τριμερή συνεργασία για την αντιμετώπιση μιας σειράς παγκόσμιων ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής κρίσης, της παγκόσμιας ασφάλειας υγείας και της αντιμετώπισης του COVID-19, της ανθεκτικότητας και της ασφάλειας των κρίσιμων αλυσίδων εφοδιασμού και της κοινής δέσμευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αξίες.

Η κ. Σέρμαν και οι δύο υφυπουργοί Εξωτερικών τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, μεταξύ άλλων μέσω πολυμερών εταιρικών σχέσεων που προάγουν την κοινή ευημερία, ασφάλεια και αξίες. Επιβεβαίωσαν την κεντρική θέση του ASEAN στη διαχείριση του Ινδο-Ειρηνικού και τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει στη διασφάλιση της σταθερότητας, των οικονομικών ευκαιριών και της κοινής δέσμευσης να διατηρηθεί η διεθνής τάξη που βασίζεται σε κανόνες.

Πηγή:ΚΥΠΕ