Home Featured Καλύτερα τα οικονομικά δεδομένα το 2021 έναντι 2020, εκτιμά ο Πρόεδρος Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων

Καλύτερα τα οικονομικά δεδομένα το 2021 έναντι 2020, εκτιμά ο Πρόεδρος Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων

0
Καλύτερα τα οικονομικά δεδομένα το 2021 έναντι 2020, εκτιμά ο Πρόεδρος Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων

Καλύτερο ήταν το 2021 από τον προηγούμενο χρόνο το 2020 αλλά υποδεέστερο έναντι του 2019, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ Ανδρέας Δημητριάδης, κάνοντας μια ανασκόπηση των οικονομικών δεδομένων όσον αφορά τους τομείς του τουρισμού, των κατασκευών αλλά και γενικότερα της οικονομικής δραστηριότητας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης το 2021 ανέφερε πως παρατηρήθηκε μια βελτίωση περίπου 3% του ακαθάριστου προϊόντος σε σύγκριση με το 2020.

Ευελπιστώντας, συνέχισε, ότι “δεν θα μας επηρεάσει ουσιαστικά και ριζικά η πανδημία, αναμένουμε με βάση τις προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι το 2022 θα έχουμε ένα ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 4% με 5% του ακάθαρτου εθνικού εισοδήματος μας, που θεωρείται ότι θα είναι από τα ψηλότερα στην ΕΕ”.

Πρόσθεσε πως όλες οι προβλέψεις αυτές είναι εξαρτώμενες από το πώς θα εξελιχτεί η πανδημία και πώς θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Εκτίμησε επίσης πως καλώς εχόντων των πραγμάτων οι προοπτικές για το 2022 φαίνεται να είναι πολύ καλές σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας τόσο στον τουρισμό, στις εξαγωγές, στις κατασκευές και στη βιομηχανία, όπου αναμένεται να υπάρχει δυναμική.

Ο κ. Δημητριάδης ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως όλοι παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πανδημίας και ειδικά τις δηλώσεις των ειδικών επί του θέματος αυτού.

Σίγουρα είπε, είναι κάτι που είναι δύσκολο να προβλέψουμε για το πώς θα εξελιχτεί, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές. Δυστυχώς, ωστόσο, παρατήρησε, κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις για το πώς θα εξελιχτεί η πανδημία.

Πηγή:ΚΥΠΕ