Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Η Δύση «μαγείρεψε» τα περί ρωσικής απειλής μετά το φιάσκο στο Αφγανιστάν, λέει η Ζαχάροβα

Η Δύση «μαγείρεψε» τα περί ρωσικής απειλής μετά το φιάσκο στο Αφγανιστάν, λέει η Ζαχάροβα

0
Η Δύση «μαγείρεψε» τα περί ρωσικής απειλής μετά το φιάσκο στο Αφγανιστάν, λέει η Ζαχάροβα

Η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο έχουν «μαγειρέψει» την απειλή ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία για να υπάρξει μια «ηρωική μάχη» να προβούν σε μια προβοκατόρικη ενέργεια και να διακηρύξουν πως νίκησαν, κάτι που αποτελεί έναν τρόπο να αποσπάσουν την προσοχή του κοινού τους από τις δικές τους εσωτερικές κρίσεις και να αποκαταστήσουν την εικόνα του «ανίκητου», μετά το φιάσκο στο Αφγανιστάν, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, τη Δευτέρα.

Επεσήμανε πως η επαναλαμβανόμενη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης στο blog του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ που αναρτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου επιβεβαιώνει τις προηγούμενες υποψίες της ότι το blog λειτουργεί ως μια ξεχωριστή οντότητα και πως ο κ. Μπορέλ ίσως δεν γνωρίζει τι είδους «περίεργα κείμενα» αναρτώνται εκ μέρους του.

Η κ. Ζαχάροβα έκανε λόγο για «ψυχεδελικές φοβίες» από τα μέσα ενημέρωσης της Δύσης για μια ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, σημειώνοντας πως ο καιρός περνά και η Ρωσία δεν επιτίθεται στην Ουκρανία.

Είπε πως ΗΠΑ και Λονδίνο «μαγείρεψαν» αυτή τη «ρωσική απειλή» και προετοιμάστηκαν για μια «ηρωική μάχη», προκειμένου να διαπράξουν μια προβοκατόρικη ενέργεια και να διακηρύξουν, κατά ένα ηχηρό τρόπο, ότι κέρδισαν.

«Εδώ υπάρχει και μια ευκαιρία να αποσπαστεί η προσοχή μακριά από τις δικές τους πολιτικές κρίσεις και μια ευκαιρία διοχέτευσης εκατομμυρίων για τον εξοπλισμό `ανώριμων δημοκρατιών`, και ένας τρόπος για αναζωογόνηση της εικόνας του `ανίκητου` μετά το φιάσκο στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε.

Σημείωσε, εξάλλου, τις οικονομικές απώλειες για το Κίεβο από «τα `πατριωτικά παιγνίδια` των τελευταίων μηνών», επαναλαμβάνοντας δηλώσεις του Ουκρανού Προέδρου, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, πως η χώρα έχει ήδη χάσει $12.5 δις.

«Όπως λένε δεν χρειάζεσαι εχθρούς με φίλους σαν αυτούς. Άλλωστε, έχουμε επανειλημμένα πει ότι η Δύση δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα ουκρανικά συμφέροντα», κατέληξε η κ. Ζαχάροβα.

Πηγή:ΚΥΠΕ