Home ΤΟΜΕΙΣ Η Γερμανία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την αδίστακτη ενέργεια του Ρώσου προέδρου, δηλώνει ο Όλαφ Σολτς

Η Γερμανία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την αδίστακτη ενέργεια του Ρώσου προέδρου, δηλώνει ο Όλαφ Σολτς

0
Η Γερμανία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την αδίστακτη ενέργεια του Ρώσου προέδρου, δηλώνει ο Όλαφ Σολτς

“Η Γερμανία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την αδίστακτη ενέργεια του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν”, ανέφερε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα ως “φοβερή ημέρα για την Ουκρανία” και μια “ζοφερή” ημέρα για όλη την Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση ο Καγκελάριος της Γερμανίας συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σήμερα και τον διαβεβαίωσε για την αλληλεγγύη της Γερμανίας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ σε ανακοίνωσή του σημείωσε πως “έχουμε έναν χερσαίο πόλεμο στην Ευρώπη, κάτι που πιστεύαμε ότι υπάρχει μόνο στα βιβλία της Ιστορίας. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Αυτή η επίθεση θα έχει για τη Ρωσία σοβαρές πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις”.

H Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα ξεχάσει αυτή την “ημέρα της ντροπής” και σημείωσε ότι η Γερμανία θα απαντήσει σε συνεργασία με τους εταίρους της.

Η ίδια πρόσθεσε ότι έχει συγκαλέσει συνεδρίαση της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων της γερμανικής κυβέρνησης (8:30 τ.ω), ενώ δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει μια “αντίδραση” σε αυτή “την παραβίαση των βασικών κανόνων της διεθνούς τάξης”.

Πηγή:ΚΥΠΕ