Home Featured Ακύρωση Ρωσικού Grand Prix λόγω της επίθεσης στην Ουκρανία

Ακύρωση Ρωσικού Grand Prix λόγω της επίθεσης στην Ουκρανία

0
Ακύρωση Ρωσικού Grand Prix λόγω της επίθεσης στην Ουκρανία

Η Φόρμουλα Ένα δήλωσε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου ότι δεν θα διεξαχθεί αγώνας στη Ρωσία τη φετινή σεζόν, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο ήταν «αδύνατο» μετά την εισβολή της χώρας στη γειτονική Ουκρανία.

Η διοργανώτρια αρχή αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «το βράδυ της Πέμπτης η Φόρμουλα Ένα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και οι ομάδες συζήτησαν τη θέση του αθλήματός μας και το συμπέρασμα είναι ότι είναι αδύνατο να διεξαχθεί το ρωσικό γκραν πρι υπό τις σημερινές συνθήκες», με τους οδηγούς των ομάδων να στηρίζουν αυτή την απόφαση.

Ο ρωσικός αγώνας διεξαγόταν αδιαλείπτως στο ολυμπιακό πάρκο του Σότσι από το 2014 και επρόκειτο να μεταφερθεί σε νέα πίστα έξω από την Αγία Πετρούπολη το επόμενο έτος.

Η ακύρωση του προγραμματισμένου για τις 25 Σεπτεμβρίου αγώνα, τον οποίο στο παρελθόν παρακολούθησε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Ρώσο ηγέτη να απονέμει ακόμη και τρόπαια στο βάθρο, θα σημάνει τη μείωση του συνολικού αριθμού αγώνων του πρωταθλήματος από 23 σε 22.

Σημειώνεται επίσης πως βασικός χορηγός του αγώνα είναι ο τραπεζικός όμιλος VTB, εναντίον μέλους του οποίου επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη ρωσική εισβολή.

Πηγή:ΚΥΠΕ