Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Μετά από 22 χρόνια η Κύπρος διοργανώνει Διεθνές Μίτινγκ Στίβου, έφθασε ήδη ο Τεντόγλου

Μετά από 22 χρόνια η Κύπρος διοργανώνει Διεθνές Μίτινγκ Στίβου, έφθασε ήδη ο Τεντόγλου

0
Μετά από 22 χρόνια η Κύπρος διοργανώνει Διεθνές Μίτινγκ Στίβου, έφθασε ήδη ο Τεντόγλου

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 1ο Cyprus International Athletics Meeting, το οποίο περιλαμβάνεται στα Τσάλεντζερ του Continental Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου, στο Τσίρειο Στάδιο, στη Λεμεσό, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, Περικλής Μάρκαρης.

Στην Κύπρο βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου και ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι. Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο και Παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου στο μήκος, θα είναι το μεγαλύτερο όνομα που θα λάβει μέρος στο «Cyprus International Athletics Meeting», το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη, 10 Μαΐου , στο «Τσίρειο Στάδιο» Λεμεσού. Τον Τεντόγλου και τον προπονητή του υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο, εκ μέρους της ΚΟΕΑΣ η Άντρη Σιάλου, καθώς και ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κωστάκης Κουκουλλής, ο οποίος είναι Operations and Logistics Manager στην εταιρεία CTC ARI Airports Ltd, στο αερδρόμιο «Γλαύκος Κληρίδης».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Μάρκαρης είπε ότι θα έρθουν στην Κύπρο για να λάβουν μέρος στους αγώνες αθλητές από πέραν των 25 χωρών και πρόσθεσε ότι υπάρχει αρκετά ψηλό επίπεδο.

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από αθλητές επιπέδου και αυτό οφείλεται σε δύο -τρεις παράγοντες. Πρώτον, επειδή η Κύπρος είναι ένας ελκυστικός προορισμός, ακόμα και για αθλητισμό, ο καιρός προσφέρεται. Έχουμε παράδοση στον αθλητισμό, παρότι έχουμε να κάνουμε Διεθνές Μίτινγκ εδώ και 22 χρόνια. Τελευταία φορά που διοργανώσαμε Διεθνές Μίτινγκ ήταν το 2000. Ο δεύτερος λόγος που έρχονται είναι επειδή έχουμε επαφές σε επίπεδο ομοσπονδιών και αθλητών, οι οποίοι επιλέγουν να ξεκινήσουν την καλοκαιρινή τους σεζόν στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι 10 Μαΐου είναι το πρώτο χρονικά Μίτινγκ, της κατηγορίας του, που διεξάγεται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Ουσιαστικά, θα ανοίξει η αυλαία της καλοκαιρινής σεζόν στη Λεμεσό. Άρα, έχει ζήτηση. Αυτή την εβδομάδα θα γίνουν και οι σχετικές επιβεβαιώσεις για να ξέρουμε ποιες θα είναι οι τελικές start list», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μάρκαρης εξέφρασε, παράλληλα, ικανοποίηση και ευχαρίστηση, που η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου εμπιστεύτηκε την ΚΟΕΑΣ και της παραχώρησε άδεια για να διοργανώσει το Διεθνές Μίτινγκ της 10ης Μαΐου.

«Ελπίζουμε ότι θα περάσουμε με επιτυχία τις εξετάσεις της πρώτης αυτής διοργάνωσης, προκειμένου του χρόνου να πιάσουμε αναβάθμιση της κατηγορίας του Μίτινγκ και να ανέβουμε κατηγορία, να πάμε στο Bronze Meeting του Continental Tour της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου», σημείωσε.

Είπε, επιπρόσθετα, ότι μέσα από αυτό το Μίτινγκ δίνεται η δυνατότητες στους αθλητές να κερδίσουν βαθμούς και να βελτιώσουν τη θέση τους στη Παγκόσμια Κατάταξη, επειδή πλέον το νέο αθλητικό γίγνεσθαι πρόκρισης σε μεγάλες διοργανώσεις έχει αλλάξει και ουσιαστικά αυτό που ισχύει είναι η θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη και λιγότερο η απευθείας πρόκριση μέσω ορίων.

Σε ερώτηση ποιοι Κύπριοι αθλητές θα συμμετέχουν στον Διεθνές Μίτινγκ, ο Προέδρος της ΚΟΕΑΣ είπε ότι θα συμμετέχουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι αθλητές της Κύπρου, όπως ο Απόστολος Παρέλλης, ο Μίλαν Τραΐκοβιτς.

Σημείωσε ότι θα διεξαχθούν 13 αγωνίσματα (7 αγωνίσματα γυναικών και 6 ανδρών», και σε όλα θα υπάρχει κυπριακή συμμετοχή.

Ανέφερε πως οι αγώνες θα αρχίσουν στις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης, 10 Μαΐου, στο Τσίρειο Στάδιο, με απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ.

«Είναι μια πρώτη τάξεως ευκαιρία για όλους που αγαπάμε τον αθλητισμό, το άθλημα του στίβου, να πάμε στο Τσίρειο Στάδιο, την Τρίτη, 10 Μαΐου. Η είσοδος θα είναι δωρεάν», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μάρκαρης κάλεσε το φίλαθλο κοινό να έρθει στο στάδιο και να απολαύσει από κοντά το Μίλτο Τεντόγλου και μια σειρά από άλλους μεγάλους Ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές, φιναλίστ σε παγκόσμια πρωταθλήματα, που επέλεξαν να συμμετάσχουν σε αυτή την καινοτόμο διοργάνωση, που διοργανώνει η ΚΟΕΑΣ με τη στήριξη του ΚΟΑ, των χορηγών της, του ΤΕΠΑΚ και του Δήμου Λεμεσού.

Επισήμανε, ταυτόχρονα, ότι η ΚΟΕΑΣ έχει στόχους, θέλει να κάνει σημαντικές διοργανώσεις στην Κύπρο και για να κάνει σημαντικές διοργανώσεις χρειάζεται εγκαταστάσεις. Σημείωσε ότι ευτυχώς είναι σε θέση να διοργανώνουν αγώνες στο Τσίρειο Στάδιο, το οποίο είναι πολύ καλό στάδιο για διεθνείς αγώνες και αγώνες στίβου, γενικά.

Εξέφρασε, παράλληλα, αισιοδοξία ότι θα μπουν με το δεξί σε αυτή την προσπάθεια διοργάνωσης μεγάλων διεθνών αγώνων στίβου.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ ανέφερε, τέλος, ότι του «Cyprus International Athletics Meeting» θα προηγηθεί η τριεθνή συνάντηση, με Ισραήλ και Ρουμανία, κάτω των 20 ετών, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 7 Μαΐου 2022, στο «Τσίρειο Στάδιο».

Πηγή:ΚΥΠΕ