Home Featured Απόλυτα ικανοποιημένος ο Πρόεδρος από τη συζήτηση για Κυπριακό στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Πρόεδρος από τη συζήτηση για Κυπριακό στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν

0
Απόλυτα ικανοποιημένος ο Πρόεδρος από τη συζήτηση για Κυπριακό στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν

Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη συζήτηση γύρω από το Κυπριακό, κατά τη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην Ουάσινγκτον.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν, λέγοντας ότι ύστερα και από συντονισμό με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του ιδίου στην Αθήνα, ο κ. Μητσοτάκης «ήγειρε το κυπριακό πρόβλημα, ήγειρε τα θέματα που διαταράσσουν την ειρήνη ή αποτελούν απειλή για την ειρήνη στην περιοχή».

Ερωτηθείς αν ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε εκ μέρους του μήνυμα προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι μετέφερε «την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε για εξεύρεσης λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ, των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και βεβαίως των αρχών και αξιών της ΕΕ». Είπε, άλλωστε, ότι η ευκαιρία αυτή «δίδεται επ’ αφορμή της παραβίασης του διεθνούς δικαίου με τα ίδια προσχήματα που χρησιμοποίησε η Τουρκία κατά την εισβολή του 1974».

Τέλος, ανέφερε ότι θα τύχει ενημέρωσης σχετικά με τη συνάντηση, μόλις επιστρέψει ο Έλληνας Πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ.

Πηγή:ΚΥΠΕ