Home Featured Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού τίμησε τους εθελοντές του

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού τίμησε τους εθελοντές του

0
Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού τίμησε τους εθελοντές του

Τους εθελοντές του φετινού ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Μαρτίου, τίμησαν, το βράδυ της Δευτέρας, οι διοργανωτές της μεγάλης αθλητικής φιέστας του τόπου, σε εκδήλωση, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης», στη Λεμεσό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στην παρουσία του Επιτρόπου του Πολίτη, Παναγιώτη Σεντώνα, του Προέδρου του ΚΟΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη και του Προέδρου της ΚΟΕΑΣ, Περικλή Μάρκαρη, οι οποίοι εξήραν την κοινωνική δράση του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, καθώς και το έργο που επιτελούν οι εθελοντές κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ιδιαίτερα  συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η βράβευση του γιατρού της διοργάνωσης, Δρ. Ανδρέα Μιχαήλ και της Εθελοντικής Ομάδας «Διάσωση Ζωής», από τον γιατρό Δρ. Κίκη Πατάτα, ο οποίος κατά τον τερματισμό του υπέστη ανακοπή καρδιάς, με την παρέμβασή τους να αποδεικνύεται σωτήρια.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο Δρ. Πατάτας έχασε τις αισθήσεις του λίγα βήματα πριν τον τερματισμό και αμέσως ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για τη διάσωσή του, με την ομάδα «Διάσωση Ζωής» να δίνει μάχη, αρχικά με μαλάξεις και στη συνέχεια με τη χρήση απινιδωτή, για να επαναφέρει τον δρομέα. Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες μερικών λεπτών ο δρομέας επανήλθε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στην ομάδα «Διάσωση Ζωής», ο Δρ. Κίκης Πατάτας, ο στενός του φίλος, Σάββας Δημητρίου, και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, Σπύρος Σπύρου, παρέδωσαν επιταγή αξίας χιλίων ευρώ για την αγορά απινιδωτή.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι, με το ποσό-ρεκόρ των 76 χιλιάδων ευρώ που συγκεντρώθηκε,  η διοργάνωση στήριξε για πέμπτη συνεχή χρονιά το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα καθώς και μια σειρά από σκοπούς και οργανισμούς, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας givengain.com.

Κατά την εκδήλωση βραβεύτηκαν για τη συμβολή τους, μεταξύ άλλων, η Αστυνομία Κύπρου, η Πολιτική Άμυνα, οι υπάλληλοι του Δήμου Λεμεσού, το ΤΕΠΑΚ, η Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας , δρομικά σωματεία και οι ομάδες ενθάρρυνσης των δρομέων.

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ανανεώνει το ραντεβού του για την επόμενη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Μαρτίου 2023.

Πηγή:ΚΥΠΕ