Home Featured Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της διαφθοράς τόνισε ο Πρόεδρος στη συνάντηση με την Πρόεδρο της ΚΣ του ΟΑΣΕ

Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της διαφθοράς τόνισε ο Πρόεδρος στη συνάντηση με την Πρόεδρο της ΚΣ του ΟΑΣΕ

0
Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της διαφθοράς τόνισε ο Πρόεδρος στη συνάντηση με την Πρόεδρο της ΚΣ του ΟΑΣΕ

Η επιδίωξη της Κυβέρνησης για αποφασιστική αντιμετώπιση της διαφθοράς, προώθηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας και εμπέδωση του κράτους δικαίου ήταν το κύριο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, προς την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, Μαργκαρέτα Σέντερφελτ, κατά τη συνάντησή τους, την Πέμπτη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε την κ. Σέντερφελτ για τις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυπριακή Δημοκρατία για αντιμετώπιση της διαφθοράς, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση ενισχύει την πολιτική της για μηδενική ανοχή λαμβάνοντας μέτρα, διαμορφώνοντας νομοθετήματα πρόληψης και πάταξης του φαινομένου και καταρτίζοντας Εθνική Στρατηγική κατά της Διαφθοράς, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός συγκροτημένου και ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι μέσα από την έγκριση νομοθετημάτων και μεταρρυθμίσεων που προωθήθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως για παράδειγμα η σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, έχει αρχίσει να ενδυναμώνεται το νομοθετικό πλαίσιο για πάταξη της διαφθοράς.

Σημειώνεται επίσης πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την κ. Σέντερφελτ για τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις που προκαλούνται στην παγκόσμια οικονομία.

Στη συνάντηση έγινε επίσης αναφορά στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Κύπρος, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμμορφώνεται σε όλες τις υποχρεώσεις της ως μέλος του ΟΑΣΕ, ενώ εξήρε και τη συμβολή του οργανισμού στη διασφάλιση συνθηκών διαρκούς ειρήνης και ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ των κρατών – μελών του.

Τέλος, αναφέρεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ και Ειδική Αντιπρόσωπο για την καταπολέμηση της διαφθοράς Ειρήνη Χαραλαμπίδου για την πρωτοβουλία της να διοργανωθεί στην Κύπρο Διεθνές Συνέδριο της Κ.Σ. ΟΑΣΕ για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Πηγή:ΚΥΠΕ