Home Featured Έως 40.000 οπαδοί της Λίβερπουλ χωρίς εισιτήρια αναμένονται στο Παρίσι για τελικό Champions League, κινητοποιούνται 7.000 αστυνομικοί

Έως 40.000 οπαδοί της Λίβερπουλ χωρίς εισιτήρια αναμένονται στο Παρίσι για τελικό Champions League, κινητοποιούνται 7.000 αστυνομικοί

0
Έως 40.000 οπαδοί της Λίβερπουλ χωρίς εισιτήρια αναμένονται στο Παρίσι για τελικό Champions League, κινητοποιούνται 7.000 αστυνομικοί

Περίπου 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια του τελικού του Champions League που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο, στο Παρίσι, όπου αναμένονται μέχρι και 40.000 οπαδοί της Λίβερπουλ, χωρίς εισιτήρια, ανακοίνωσαν οι αρχές την Πέμπτη.

Ο αγώνας μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αρχικά προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, αλλά μεταφέρθηκε στην γαλλική πρωτεύουσα με απόφαση της UEFA μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μόνο γύρω στους 20.000 οπαδούς από τις δύο ομάδες μπορούν να παρακολουθήσουν από το γήπεδο τον πολυαναμενόμενο αγώνα που θα διεξαχθεί στο «Stade de France».

Οι αρχές της πόλης του Παρισιού έχουν προετοιμάσει μια τεράστια ζώνη οπαδών για τους 45.000 οπαδούς της Λίβερπουλ που βρίσκεται κατά μήκος του Cours de Vincennes, της μεγάλης λεωφόρου στα ανατολικά του Παρισιού, 10 χιλιόμετρα (έξι μίλια) μακριά από το στάδιο.

«Αυτό γίνεται για να διασφαλίσουμε ότι τα πράγματα θα πάνε όσο καλύτερα γίνεται», εξήγησε ο αντιδήμαρχος του Παρισιού Εμμανουέλ Γκρεγκουάρ.

Ένα δεύτερο πάρκο φιλάθλων που θα βρίσκεται στο βόρειο προάστιο του Saint-Denis, όπου βρίσκεται το Stade de France, προορίζεται για τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης με εισιτήρια ενόψει του αγώνα.

Αυτή η ζώνη φιλάθλων θα είναι στη συνέχεια ανοιχτή για τους εγχώριους οπαδούς μετά την μετάβαση των οπαδών της Ρεάλ στο γήπεδο.

Δεν θα επιτρέπεται το αλκοόλ στην περιοχή γύρω από το Stade de France, αλλά οι οπαδοί θα επιτρέπεται να πίνουν κατά τη διάρκεια του αγώνα μέσα στο ίδιο το στάδιο.

Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων, μια από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές του Παρισιού, θα είναι κλειστή τόσο για τους Άγγλους όσο και για τους Ισπανούς οπαδούς το απόγευμα του αγώνα και δεν θα επιτρέπεται το ποτό αυτό το Σαββατοκύριακο.

(ΚΥΠΕ-AFP/ΚΣΤ/ΑΓΚ)