Home ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Μπέρμιγχαμ 2022: Ζωγραφιές και μηνύματα παιδιών στα δωμάτια του Ολυμπιακού χωριού δίνουν μια ξεχωριστή νότα

Μπέρμιγχαμ 2022: Ζωγραφιές και μηνύματα παιδιών στα δωμάτια του Ολυμπιακού χωριού δίνουν μια ξεχωριστή νότα

0
Μπέρμιγχαμ 2022: Ζωγραφιές και μηνύματα παιδιών στα δωμάτια του Ολυμπιακού χωριού δίνουν μια ξεχωριστή νότα

Ο αθλητισμός είναι παιδεία και προϋποθέτει κουλτούρα, εκτίμηση για την προσφορά του στην κοινωνία και αγάπη σε αυτούς που τον εκπροσωπούν και που προσφέρουν για αυτό. Στην Αγγλία, η αγάπη προς τον αθλητισμό υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό και η κουλτούρα καλλιεργείται από την παιδική ακόμη και τη νηπιακή ηλικία.

Σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου, 2022, και το Μπέρμιγχαμ υποδέχεται τους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, με τους διοργανωτές να δηλώνουν πως αυτή είναι η σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση που έχει φιλοξενήσει η χώρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Τα πάντα στην πόλη των Δυτικών Μίντλαντς της Αγγλίας κινούνται στον ρυθμό των Αγώνων, με τους κατοίκους της να σηκώνουν το βάρος της όσο το δυνατόν πιο ζεστής φιλοξενίας των 5 χιλιάδων περίπου αθλητών αλλά και των πολλών άλλων χιλιάδων συνοδών και θεατών.

Οι εθελοντές τόσο σε αυτή τη διοργάνωση, όσο και σε πολλές άλλες αθλητικές διοργανώσεις, αποτελούν την καρδιά των Αγώνων, την βιτρίνα των διοργανωτών, και κυρίως το κλειδί για την επιτυχία.

Η κουλτούρα του εθελοντή αλλά και η κουλτούρα για αγάπη του αθλητισμού και των αξιών του Ολυμπισμού κτίζεται από την παιδική ηλικία. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην Αγγλία.

Απόδειξη αυτού είναι οι ζωγραφιές και τα γράμματα που αποτύπωσαν σε χαρτί μικρά παιδιά ηλικίας 4 εώς 14 χρονών από το Μπέρμιγχαμ αλλά και την περιοχή των Δυτικών Μίντλαντς της Αγγλία, στο πλαίσιο διαγωνισμού των διοργανωτών με την ονομασία “Good Luck Challenge”.

Τα παιδιά είχαν ως πρόκληση να φτιάξουν σε χαρτί ένα έργο τέχνης, μια ζωγραφιά, ή να γράψουν ένα μήνυμα, για να ευχηθούν στους αθλητές των Κοινοπολιτειακών Αγώνων, καλή επιτυχία.

Οι ζωγραφιές αυτές αλλά και τα όμορφα γράμματα των παιδιών στολίζουν τα δωμάτια των αθλητών στα Ολυμπιακά χωριά όπου φιλοξενούνται αθλητές των Αγώνων από τις 51 χώρες που συμμετέχουν στους Κοινοπολιτειακούς, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια ξεχωριστή νότα χαλάρωσης στη μεγάλη τους πρόκληση, η οποία λέγεται συμμετοχή και εκπροσώπηση της χώρας τους σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Ο στόχος των παιδιών ήταν απολύτως πετυχημένος, καθώς μέλη της κυπριακής αποστολής αναφέρθηκαν με τα πιο όμορφα λόγια για τις εν λόγω ζωγραφιές και τα γραπτά μηνύματα, σημειώνοντας πως πραγματικά τους έκαναν να χαμογελάσουν, να ξεχαστούν αλλά και να συγκινηθούν. Μάλιστα, μπήκαν και στη διαδικασία να συγκρίνουν τους πίνακες των παιδιών και να υπερασπίζονται την ανωτερότητα του δικού τους «μικρού», σε ηλικία, καλλιτέχνη.

Το μήνυμα από αυτή την πολύ απλή κίνηση είναι πως ο αθλητισμός είναι παιδεία, είναι κουλτούρα που κτίζεται νωρίς, ενώνει ανθρώπους, διαμορφώνει χαρακτήρες, χαρίζει αγάπη, προσφέρει εμπειρίες -θετικές και αρνητικές- αλλά και συγκινήσεις. Με λίγα λόγια, ο αθλητισμός είναι από τις πεμπτουσίες της ζωής.

Πηγή:ΚΥΠΕ