Home Featured Με αγώνες Super Cup ξεκίνησε η ποδοσφαιρική σεζόν στην Ευρώπη, νίκες για Λίβερπουλ, Μπάγερν, Πόρτο, Τραμπζονσπόρ και Αϊντχόφεν

Με αγώνες Super Cup ξεκίνησε η ποδοσφαιρική σεζόν στην Ευρώπη, νίκες για Λίβερπουλ, Μπάγερν, Πόρτο, Τραμπζονσπόρ και Αϊντχόφεν

0
Με αγώνες Super Cup ξεκίνησε η ποδοσφαιρική σεζόν στην Ευρώπη, νίκες για Λίβερπουλ, Μπάγερν, Πόρτο, Τραμπζονσπόρ και Αϊντχόφεν

Με αγώνες Σούπερ Καπ ξεκίνησε η ποδοσφαιρική σεζόν στην Ευρώπη, με τους πρωταθλητές και τους κυπελλούχους της περασμένης σεζόν να τίθενται αντιμέτωποι σε Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Τουρκία.

Στην Αγγλία, το 16ο Community Shield της ιστορίας της κατέκτησε το Σάββατο η Λίβερπουλ, επικρατώντας της Μάντσεστερ Σίτι με 3-1 στο «King Power» του Λέστερ, στην 100ή «έκδοση» της διοργάνωσης. Οι Αλεξάντερ-Άρνολντ, Σαλάχ (με πέναλτι) και Νούνιες σημείωσαν τα γκολ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, με τον Άλβαρεζ να ισοφαρίζει προσωρινά για τη Σίτι.

Η απόλυτη κυριαρχία της Μπάγερν Μονάχου στο γερμανικό ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία επιβεβαιώθηκε και στον τελικό του Σούπερ Καπ, με τους Βαυαρούς να επικρατούν της Λειψίας με 5-3 στη «Red Bull Arena».

Στο πρώτο «μεγάλο» παιχνίδι της στη μετά-Λεβαντόφσκι εποχή, η βαυαρική ομάδα (που έφτασε τις 10 κατακτήσεις Super Cup, εκ των οποίων οι τρεις συνεχόμενες), ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας προβάδισμα τριών τερμάτων με τα γκολ των Μουσιάλα (14’), Μανέ (31’, πρώτο επίσημο με τη φανέλα της Μπάγερν) και Παβάρ (45’).

Η Λειψία δεν παρέδωσε τα όπλα, μείωσε στο 60’ με τον Χάλστενμπεργκ και μολονότι ο Γκνάμπρι στο 66’ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1, οι «ταύροι» συνέχισαν να πιέζουν και μείωσαν τη διαφορά στο γκολ, χάρις στα τέρματα των Ενκουκού (77’, πέναλτι) και Όλμο (89’).

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Λειψία έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν στο γύρισμα του Όλμο δεν βρέθηκε κανείς συμπαίκτης του στην πορεία της μπάλας για να την σπρώξει στα δίκτυα, για να έρθει στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σανέ με εξαιρετική ατομική ενέργεια και πλασέ και να διαμορφώσει το τελικό 5-3 υπέρ της Μπάγερν.

Στην Ολλανδία η Αϊντχόφεν κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, καθώς θριάμβευσε επί του Άγιαξ με 5-3 στον τελικό του ολλανδικού Σούπερ Καπ έπειτα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι στην «Johan Cruijff Arena».

Η ομάδα του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Μπερχβάιν στο 15’, όμως κατάφερε να «γυρίσει» γρήγορα το ματς με τα γκολ του Τιλ (32’, 45’+2). Ο Άγιαξ ισοφάρισε στο 54’ με τον Άντονι, όμως η Αϊντχόφεν μπροστά πετούσε… φωτιές.

Ο Γκακπό στο 65’ και ο Τιλ με το τρίτο προσωπικό του τέρμα στο 69’, έδωσαν «αέρα» δύο τερμάτων στη PSV, για να μειώσει αμέσως στο 72’ ο Κούντους. Η αποβολή του Μπάσεϊ στο 76’ με απευθείας κόκκινη, έκοψε τη φόρα του «Αίαντα», για να διαμορφώσει το τελικό 5-3 ο Σίμονς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ένα τετράλεπτο ήταν αρκετό στην Πόρτο για να επιβεβαιώσει τη δεδομένη ανωτερότητά της απέναντι στην Τοντέλα και να βάλει τις βάσεις για την τελική επικράτησή της με 3-0 στο πορτογαλικό Σούπερ Καπ, κατακτώντας το τρόπαιο για 23η φορά στην Ιστορία της.

Τα γκολ των Ταρεμί (30’) και Εβανίλσον (33’) απλοποίησαν τα πράγματα για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Ταρεμί στο 82’ (από ασίστ του Πέπε), κάνοντας ακόμη πιο εμφατική την επικράτησή της.

Τέλος, το δεύτερο τρόπαιό τους με τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ πανηγύρισαν οι Τάσος Μπακασέτας και Μανώλης Σιώπης, καθώς, μετά τον τίτλο του πρωταθλητή της περσινής σεζόν, κατέκτησαν το βράδυ του Σαββάτου και το Σούπερ Καπ Τουρκίας, μετά το εμφατικό 4-0 επί της περσινής Κυπελλούχου Σίβασπορ του Δημήτρη Γούτα.

Ο τελικός εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, με τους περσινούς πρωταθλητές να «τελειώνουν» τον αγώνα με χαρακτηριστική άνεση χάρις στα γκολ του Κορνέλιους (37’, 51’) και του Στρίγκερ (64’), για διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Μπακασέτας με εύστοχο πέναλτι στο 75’, ενώ η Τραμπζονσπόρ έχασε πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γκεντικλί.Τέλος, .

Πηγή:ΚΥΠΕ