Home Featured Ήττα Στέφανου Τσιτσιπά και ο τίτλος του Cinsinnati Masters ανήκει στο Μπόρνα Τσόριτς

Ήττα Στέφανου Τσιτσιπά και ο τίτλος του Cinsinnati Masters ανήκει στο Μπόρνα Τσόριτς

0
Ήττα Στέφανου Τσιτσιπά και ο τίτλος του Cinsinnati Masters ανήκει στο Μπόρνα Τσόριτς

Ο 6ος τελικός σε 1000άρι τουρνουά της ATP και 22ος στην καριέρα του δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τον Έλληνα τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά.

Παρότι στο ξεκίνημα του αγώνα ο Έλληνας τενίστας έδειχνε πως ήταν αποφασισμένος να πάρει τον τίτλο και να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο US Open, εντούτοις ο Κροάτης τενίστας Μπόρνα Τσόριτς κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα και να πάρει τη νίκη με 2-0 σετ και το τρόπαιο στο Cinsinnati Masters.

Έπειτα από τρεις παρουσίες στους ημιτελικούς της διοργάνωσης, ο Έλληνας πρωταθλητής απέτυχε να πάρει το πρώτο του τρόπαιο στο συγκεκριμένο τουρνουά και 3ο στην καριέρα του (και τα δύο στο Μόντε Κάρλο), γνωρίζοντας την 16η εφετινή του ήττα (ρεκόρ 46-16) και 4η στους έξι τελικούς που έχει δώσει (σε Τορόντο το 2018, Μαδρίτη το 2019 και Ρώμη το 2022 οι τρεις προηγούμενες).

Από σήμερα, πάντως, θα βρεθεί στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έχασε την ευκαιρία να ν΄ ανέβει στο Νο4 (θα συνέβαινε αυτό σε περίπτωση νίκης του).

Εμφανώς απογοητευμένος ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ήττα του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδωσε συγχαρητήρια στον Κροάτη και τόνισε ότι έχει χάσει το μέτρημα από τους χαμένους τελικούς.

«Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξή σας, συγχαρητήρια στον Μπόρνα. Συνέχισε να δουλεύεις τόσο σκληρά, έκανες μια φοβερή επιστροφή από τον τραυματισμό σου. Δεν ξέρω πια πόσες φορές έχω χάσει τελικούς σε τουρνουά masters, εύχομαι να επιστρέψω εδώ και να κερδίσω. Τυχαίνει να παίζω απέναντι σε ρομπότ στους τελικούς. Ευχαριστώ το Διευθυντή της διοργάνωσης για την εξαιρετική φιλοξενία. Χαίρομαι πάντα όταν έρχομαι στο Σινσινάτι είναι μια υπέροχη διοργάνωση. Είναι πολύ φιλόξενα εδώ», είπε.

Στο μεταξύ, με τον πλέον ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Cinsinnati Masters η Καρολίν Γκαρσία.

Η 28χρονη Γαλλίδα τενίστρια, αν και ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της από τους προκριματικούς του τουρνουά κατάφερε να φτάσει μέχρι την κατάκτησή του, επικρατώντας στον τελικό με 2-0 της Πέτρα Κβίτοβα.

Η Γκαρσία έκανε ένα ακόμη εξαιρετικό ματς, φτάνοντας τις 26 νίκες στο εφετινό καλοκαίρι. Απέναντι στην σαφώς πιο έμπειρη Κβίτοβα επικράτησε άνετα με 6-2, 6-4, πανηγυρίζοντας τον 10ο τίτλο στην καριέρα της, πρώτο μετά από πέντε χρόνια και δεύτερο στην τρέχουσα σεζόν.

Η Γαλλίδα ήταν καταπληκτική από το σερβίς της, απ΄ όπου προήλθαν 49/77 από τους κερδισμένους πόντους της, ενώ όταν βρέθηκε σε δύσκολη θέση διατήρησε τη ψυχραιμία της σώζοντας 8 μπρέικ πόιντ της 32χρονης Τσέχας.

Χρειάστηκε 96 λεπτά για να φτάσει στην «καθαρή» νίκη, η οποία ήταν η 7η συνεχόμενη στο τουρνουά εντός της εβδομάδας και συνολικά 14η από την έναρξη του έτους σε σκληρή επιφάνεια.

Χάρις στην επιτυχία της από την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στο Top20 της WTA (από το Νο35 θα βρεθεί στο Νο17), κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2019.

Στο Top20 θα επιστρέψει και η «χαμένη» του τελικού, Πέτρα Κβίτοβα, για πρώτη φορά μετά τις 3/01. Η έμπειρη τενίστρια θα κερδίσει 8 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα βρεθεί στο Νο20.

Πηγή:ΚΥΠΕ