Home ΤΟΜΕΙΣ Απεβίωσε η Bασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ B’-«Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»

Απεβίωσε η Bασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ B’-«Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»

0
Απεβίωσε η Bασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ B’-«Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, πέθανε στο εξοχικό ανάκτορο Μπαλμόραλ σε ηλικία 96 ετών, μετά από 70 χρόνια βασιλείας, όπως ανακοίνωσε επίσημα το Παλάτι και μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η οικογένειά της συγκεντρώθηκε στο εξοχικό βασιλικό ανάκτορο της Σκωτίας, αφού νωρίτερα την Πέμπτη αυξήθηκαν οι ανησυχίες για την υγεία της.

Η βασίλισσα ανέβηκε στον θρόνο το 1952 και έγινε μάρτυρας τεράστιων κοινωνικών αλλαγών.

Με τον θάνατό της, ο μεγαλύτερος γιος της, Κάρολος, ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας, θα οδηγήσει τη χώρα στο πένθος ως ο νέος βασιλιάς και αρχηγός κράτους για τα συνολικά 14 κράτη που απαρτίζουν την Κοινοπολιτεία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ (Elizabeth II – Elizabeth Alexandra Mary) γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926 στο σπίτι των παππούδων της, στο Λονδίνο. Είναι το πρωτότοκο παιδί του Πρίγκιπα Αλβέρτου, Δούκα της Υόρκης (μετέπειτα βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’) και της Ελισάβετ, Δούκισσας της Υόρκης. Στις 29 Μαΐου του 1926 θα βαφτιστεί στο ιδιωτικό παρεκκλήσι του παλατιού του Μπάκιγχαμ και θα πάρει τα τρία της ονόματα από την μητέρα της, τη μητέρα του παππού της Γεωργίου Ε’ και τη μητέρα του πατέρα της.

Πηγή:ΚΥΠΕ