Home Featured Λιζ Τρας: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι» – Νέος βασιλιάς ο Κάρολος ο 3ος

Λιζ Τρας: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι» – Νέος βασιλιάς ο Κάρολος ο 3ος

0
Λιζ Τρας: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι» – Νέος βασιλιάς ο Κάρολος ο 3ος

Ως «τεράστιο σοκ για το έθνος και τον κόσμο» χαρακτήρισε το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ II η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας σε δήλωση έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι», είπε η κα Τρας, μόλις κατά τη δεύτερη πλήρη ημέρα της πρωθυπουργίας της.

Έκανε λόγο για τέλος της δεύτερης Ελισαβετιανής εποχής και περιέγραψε την εκλιπούσα βασίλισσα ως «βράχο επί του οποίου χτίστηκε η σύγχρονη Βρετανία» και ως ενσάρκωση του πνεύματος της χώρας.

Είπε ότι η αφοσίωση της Ελισάβετ στο καθήκον είναι «παράδειγμα προς όλους μας» και μίλησε για μία «ημέρα μεγάλης απώλειας».

Απέτινε επίσης τιμή στο νέο Βασιλιά, τον οποίο αποκάλεσε Κάρολο τον 3ο και κάλεσε τη χώρα να ενωθεί για να τον στηρίξει προσφέροντας «πίστη και αφοσίωση».

Ο νέος Βασιλιάς από την πλευρά του, μέσω του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, δήλωσε ότι ο θάνατος της αγαπημένης του μητέρας, της Αυτού Μεγαλειότητος της βασίλισσας, είναι «μια στιγμή μεγίστης θλίψης» για τον ίδιο και την υπόλοιπη οικογένεια.

«Θρηνούμε βαθιά το θάνατο μιας αγαπητής μονάρχη και πολυαγαπημένης μητέρας», συνέχισε και κατέληξε ότι σε αυτή την περίοδο πένθους ο ίδιος και η οικογένειά του θα παρηγορούνται από τη γνώση του σεβασμού και της βαθιάς στοργής της οποίας τύγχανε η Βασίλισσα.

Πηγή:ΚΥΠΕ