Home Featured Δύο ήττες και μια ισοπαλία ήταν ο απολογισμός των Κυπριακών Ομάδων στην πρεμιέρα των Ομίλων της UEFA

Δύο ήττες και μια ισοπαλία ήταν ο απολογισμός των Κυπριακών Ομάδων στην πρεμιέρα των Ομίλων της UEFA

0
Δύο ήττες και μια ισοπαλία ήταν ο απολογισμός των Κυπριακών Ομάδων στην πρεμιέρα των Ομίλων της UEFA
TIRANA, ALBANIA - MAY 25: A detailed view of the match ball during the UEFA Conference League final match between AS Roma and Feyenoord at Arena Kombetare on May 25, 2022 in Tirana, Albania. (Photo by Alex Pantling/Getty Images)

Δύο ήττες και μια ισοπαλία ήταν ο απολογισμός των κυπριακών ομάδων στην πρεμιέρα των Ομίλων της UEFA.

Στο Europa League η Ομόνοια ηττήθηκε με 3-0 εντός έδρας από την Σέριφ για την πρώτη αγωνιστική του 5ου Ομίλου και η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στη Λάρνακα από την Γαλλική Ρενς με 2-1  για τον Β΄ Όμιλο.

Θετικό αποτέλεσμα, και τον πρώτο βαθμό πήρε ο Απόλλωνας στον 5ο Όμιλο του Europa Conference League με αντίπαλο την Vaduz από το Λιχτενστάιν. Αν και ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Απόλλων δεν κατάφερε να σκοράρει και συνεπώς οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 0-0.

Η Ομόνοια δέχθηκε βαριά ήττα από τη Σέριφ με 3-0 μέσα στο ΓΣΠ, καθώς η ομάδα του Λένον παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Η Σέριφ κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 2’ μετά από μεγάλη αδράνεια στην άμυνα των «πρασίνων».

Στο δεύτερο ημίχρονο πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, η Σέριφ κέρδισε πέναλτι το οποίο υποδείχτηκε μετά από παρέμβαση του VAR. Ο Ατιέμγουεν εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 0-2 στο 55’.

Η Σέριφ στο 76΄εκμεταλλεύτηκε άλλη μια κακή στιγμή της αμυντικής λειτουργίας της Ομόνοιας και πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Ντιόπ.

Ομόνοια (Λένον): Φαμπιάνο (46′ Ουζόχο), Μάθιους, Μίλετιτς, Λανγκ, Παναγιώτου, Λέτσιακς, Μπάρκερ (72′ Ανσαριφάρντ), Κασάμα (72′ Παπουλής), Χαραλάμπους (81′ Κούσουλος), Μιξ, Μπρούνο (81′ Μπεζούς)

Σέριφ (Τομάς): Κόβαλ, Κπόζο, Ράντελιτς, Κίκι, Ζοχούρι, Μπαντόλο, Κιαμπού, Ντιόπ, Ρασίντ, Ατιέμγουεν, Ουατάρα

Σκόρερ: – / 2′ Ρασίντ, 55′ Ατιέμγουεν, 76′ Ντιόπ

Κίτρινες κάρτες: – / 8′ Ρασίντ, 56′ Ατιέμγουεν

Η ΑΕΚ έχασε τον βαθμό της ισοπαλίας στο ΑΕΚ Αρένα στις καθυστερήσεις με αντίπαλο την γαλλική Ρένς. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο 29ο λεπτό με τον Τεάτ με την ομάδα της Λάρνακας να ισοφαρίζει με τον Οιέρ στο 33’. Η Ρενς κατάφερε να πάρει τη νίκη με γκολ του Ασινιόν στο 94ο λεπτό.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ροσάλες (46΄Κύπρος) Γκαρθία, Μιλίσεβιτς, Τόμοβιτς, Σανχούρχο, Λέδες, Τρισκόφσκι (79΄Πέρε Πονς) Φαράζ (90+3΄Ναούμ)  Άλτμαν (63΄Γκιούρτσο) Ολατούτζι (79΄Λόπες)

Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμπας, Μίκελ, Λόπες, Πονς, Εγγλέζου, Χριστοφόρου, Ναούμ, Ανδρέου, Γκιούρτσο, Μάμας.

Ρεν: Μανταντά, Μέλινγκ (58΄Τεριέ) Τεατέ, Ροντόν, Τραορέ, Μάιερ, Σάνταμαρία, Τατ, Τρουφέ, Αμπλίν (58΄Μποριγκό) Σουλεμανά.

Στον πάγκο: Ντογκάν, Σαλίν, Τεριέ, Μποριγκό, Γου, Ασινιόν, Ντουέ, Φρανσουά

Σκόρερ: 33′ Σανχούρχο/ 29′ Τεατέ, 94′ Ασινιόν

Κίτρινες /67′ Σάνταμαρία

Ο Απόλλωνας δεν τα κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το Λιχτενστάιν και εξήλθε ισόπαλος 0-0 με τη Βαντούζ στη 1η αγωνιστική των ομίλων.

Η ομάδα της Λεμεσού ήταν καλύτερη όμως δεν κατάφερε να πετύχει το ζητούμενο, το οποίο ήταν ένα γκολ, για να ξεκινήσει με νίκη της φετινή της πορεία στο Conference League.

Οι «κυανόλευκοι» πίεσαν για το γκολ της νίκης ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα, καθώς από τη μια υπήρξε μια δυσκολία στη δημιουργία φάσεων και από την άλλη η Βαντούζ λειτούργησε πολύ καλά ανασταλτικά.

Η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων είχε ως αποτέλεσμα η εστία του Μπούχελ να μείνει απαραβίαστη.

Βαντούζ: Μπούχελ, Γκάσερ, Τζεμαϊλί, Ίσικ, Ντόμπρας, Ούλριχ, Γκάγιτς (76′ Φόσο), Γκόσλερ (87′ Πέπσι), Χάσλερ (76′ Φεχρ), Τσίτσεκ (58′ Χάτζι), Σούτερ (46′ Σασερέ).

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ (70′ Φιλιώτης), Πειμπέρν, Ρομπέρζ, Αλεσάμι, Χαμάς, Σπόλιαριτς (46′ Ογκεντά), Σαχάρ (63′ Μπα), Κολ, Χέντι (87′ Ζράντι), Πίττας (63′ Γιόστεν).

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: 27′ Σούτερ, 83′ Χάτζι / 85′ Μπα.

Κόκκινες: – / –

Διαιτητής: Ντουμιτρί Μουντεάν.

https://www.youtube.com/watch?v=GypyneN92So

Πηγή:ΚΥΠΕ