Home Featured Έμπνευση δίνει η παρακαταθήκη του Γιάννη Κρανιδιώτη, λέει το Ελληνικό ΥΠΕΞ για την 23η επέτειο θανάτου του

Έμπνευση δίνει η παρακαταθήκη του Γιάννη Κρανιδιώτη, λέει το Ελληνικό ΥΠΕΞ για την 23η επέτειο θανάτου του

0
Έμπνευση δίνει η παρακαταθήκη του Γιάννη Κρανιδιώτη, λέει το Ελληνικό ΥΠΕΞ για την 23η επέτειο θανάτου του

Ανακοίνωση για την 23η επέτειο του θανάτου του Γιάννου Κρανιδιώτη εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι η παρακαταθήκη του αποτελεί έμπνευση και καθοδήγηση για την Ελλάδα και την Κύπρο στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

«Ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε πολιτικός ο οποίος υπηρέτησε με σθένος τις Αρχές και τις  Αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήταν ένας από τους θερμούς  υποστηρικτές της διεύρυνσης της», αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Με τη διπλωματική διορατικότητά που τον διέκρινε προσέφερε τα μέγιστα στον ελλαδικό και στον κυπριακό ελληνισμό», τονίζει η ανακοίνωση.

«Σήμερα, 23 χρόνια μετά τον απροσδόκητο θάνατό του, στις ιδιαίτερα απαιτητικές στιγμές για τον ελληνισμό, η παρακαταθήκη του αποτελεί στοιχείο έμπνευσης και καθοδήγησης  ώστε Ελλάδα και Κύπρος να συνεχίσουν τις άοκνες προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού αλλά και για μια σθεναρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και απειλών που αντιμετωπίζουμε», καταλήγει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Πηγή:ΚΥΠΕ