Home Featured Αποσύρεται από τα γήπεδα ο μεγάλος τενίστας Ρότζερ Φέντερερ

Αποσύρεται από τα γήπεδα ο μεγάλος τενίστας Ρότζερ Φέντερερ

0
Αποσύρεται από τα γήπεδα ο μεγάλος τενίστας Ρότζερ Φέντερερ

Το Laver Cup, που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, θα σηματοδοτήσει το τέλος της μακράς διαδρομής για έναν από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών.

Στα 41 του χρόνια, ο Ρότζερ Φέντερερ πήρε τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει τα κορτ και οι τελευταίες «παραστάσεις» του, σε επαγγελματικό επίπεδο τουλάχιστον, θα γίνουν στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Όπως ξέρετε οι περισσότεροι, τα τελευταία τρία χρόνια αντιμετώπισα προκλήσεις υπό τη μορφή τραυματισμών και εγχειρήσεων. Δούλεψα σκληρά για να επιστρέψω σε πλήρη φόρμα, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζω τις δυνατότητες και τα όρια του σώματός μου και το μήνυμά του τον τελευταίο καιρό ήταν ξεκάθαρο.

Είμαι 41 ετών. Έχω παίξει περισσότερα από 1.500 ματς μέσα σε 24 χρόνια», αναφέρει ο ο Ελβετός τενίστας, σε ανάρτησή του στο Instagram.

Το τένις, προσθέτει, «μου συμπεριφέρθηκε πιο γενναιόδωρα από όσο θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ και τώρα πρέπει να αναγνωρίσω ότι ήρθε η ώρα να βάλω ένα τέλος στην καριέρα μου».

«Το Laver Cup, την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, θα είναι η τελευταία μου συμμετοχή στην ATP. Θα παίξω κι άλλο τένις στο μέλλον, φυσικά, απλά όχι στα γκραν σλαμ ή στο tour», καταλήγει.

«Δεν φοβάμαι κανέναν, αλλά σέβομαι τους πάντες». Αυτή είναι η ατάκα που αποτυπώνει πιστά την πορεία τουΡότζερ Φέντερερ στον κόσμο του τένις και γενικά του αθλητισμού και έχει βγει από το στόμα του.

Ο 41χρονος Ελβετός τενίστας που έγινε μύθος του τένις αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και θα το κάνει στις 23-25/9 στο Laver Cup στο Λονδίνο έχοντας δίπλα του ως συμπαίκτες τον Ράφα Ναδάλ, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Άντι Μάρεϊ αλλά και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Ράφα Ναδάλ σχολιάζοντας το “αντίο” του Ρότζερ έκανε λόγο για “θλιβερή ημέρα” τόσο για εκείνον όσο και για τον παγκόσμιο αθλητισμό ενώ ανακοίνωση για τον Ελβετό που ήταν ότι ο Μάικλ Τζόρνταν για το μπάσκετ έβγαλε και η ΔΟΕ.

Συμμετείχε 4 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό για την Ελβετία το 2008 στο Πεκίνο (μαζί με τον Σταν Βαβρίνκα) και το σημαντικότερο είναι ότι το 2000 στο Σίδνεϊ γνώρισε την  Τσεχοσλοβάκα Μίρκα, τενίστρια και αυτή, που έγινε η γυναίκα της ζωής του και η  μητέρα των τεσσάρων παιδιών του.

Το τένις “σημαδεύτηκε” από τους Big-3 και ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν ο πρώτος από τους τρεις μεγάλους που σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Μετά ακολούθησαν ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς οι οποίοι τον έχουν ξεπεράσει στα Grand Slam αλλά εκείνος θα είναι ο Μύθος!

Πηγή:ΚΥΠΕ