Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Δράσεις για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας στην Πάφο

Δράσεις για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας στην Πάφο

0
Δράσεις για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας στην Πάφο

Με κεντρικό μήνυμα “Sharing Gets you Further” που στόχο έχει να ενθαρρύνει το κοινό να μοιράζεται το μέσο μετακίνησής του με άλλα άτομα ή και να συνδυάζει διαφορετικά μέσα για τις μετακινήσεις του, οργανώνονται για μία ακόμη χρονιά εκδηλώσεις από τον Δήμο Πάφου και τα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κατά το διάστημα 16 – 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών Τοπικών Αρχών για την εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Στηρίζοντας έμπρακτα το σκεπτικό και τους σκοπούς της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Δήμος Πάφου οργανώνει και φέτος ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις, όπως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 τον «Ποδηλατικό Γύρο» με εκκίνηση την Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου), στέλνοντας το μήνυμα «κυκλοφορούμε με ποδήλατο στο κέντρο της πόλης μας». Η εκδήλωση διοργανώνεται σε  συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάφου, τον Ποδηλατικό Όμιλο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» και την Κοινοτική Αστυνόμευση και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου.

Εξάλλου την επόμενη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την εκδήλωση υπό τον τίτλο  «Περπατώ με ασφάλεια στη γειτονιά μου» και με εκκίνηση το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας «Ζέτα Αιμιλιανίδου» του Δήμου Πάφου στις 15:30. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε  συνεργασία με την Επιτροπή Κοινοτικού Εθελοντισμού Κ. Πάφου και την Κοινοτική Αστυνόμευση τα παιδιά του Π.Κ.Κ Μέριμνας «Ζέτα Αιμιλιανίδου» αλλά και όσα παιδιά θέλουν να συμμετάσχουν, θα περπατήσουν στη γειτονιά τους συνοδεία των αστυνομικών της Κοινοτικής Αστυνόμευσης και να μάθουν τι να προσέχουν και πώς μπορούν να περπατούν με ασφάλεια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με τις εκδηλώσεις αυτές ο Δήμος Πάφου θέλει να στείλει έμπρακτα το μήνυμα ότι «μπορούμε να χρησιμοποιούμε εναλλακτικά μέσα μαζικής μεταφοράς, για τη διακίνησή μας στην πόλη μας». «Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο διατηρούμαστε σε καλή φυσική κατάσταση αλλά συμβάλλουμε ενεργά στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του θορύβου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ