Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Έκκληση σε Κυβέρνηση από «Αμμόχωστος για την Κύπρο» για λήψη πρωτοβουλιών

Έκκληση σε Κυβέρνηση από «Αμμόχωστος για την Κύπρο» για λήψη πρωτοβουλιών

0
Έκκληση σε Κυβέρνηση από «Αμμόχωστος για την Κύπρο» για λήψη πρωτοβουλιών

Πρωτοβουλίες και προτάσεις για Αμμόχωστο προς τον ΟΗΕ και το διεθνή παράγοντα ζητά από την Κυβέρνηση η «Αμμόχωστος για την Κύπρο», εκφράζοντας την ανησυχία της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης ανησυχία προκαλεί η αμηχανία με την οποία η ελληνοκυπριακή πλευρά παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς πλάνο ή στρατηγική, με ενέργειες που εξαντλούνται σε διαβήματα και επιστολές. «Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Δημάρχου Αμμοχώστου μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι “η κυβέρνηση δεν βρίσκει ανταπόκριση σε διεθνές επίπεδο” κάτι που αποκομίσαμε κι εμείς σε πρόσφατη συνάντηση μας με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά και οι δηλώσεις του επί χρόνια διαπραγματευτή μας Ανδρέα Μαυρογιάννη ότι αν δεν γίνει κάτι χθες, χάνουμε και την Αμμόχωστο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Απευθύνει τέλος έκκληση προς την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες της προς πάσα κατεύθυνση και να μην αρκεστεί σε διαβήματα και επιστολές και να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να εισηγηθεί προτάσεις στα Ηνωμένα Έθνη και το διεθνή παράγοντα για να αποφύγουμε τα νέα τετελεσμένα.

Πηγή:ΚΥΠΕ