Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας ζήτησε ο Έλληνας ΥΠΑΜ στη συνάντηση με Ακάρ

Ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας ζήτησε ο Έλληνας ΥΠΑΜ στη συνάντηση με Ακάρ

0
Ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας ζήτησε ο Έλληνας ΥΠΑΜ στη συνάντηση με Ακάρ

Τη σημασία της διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, υπογράμμισε ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης «υπογραμμίστηκε η σημασία της διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας».

Όπως αναφέρουν ελληνικές κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας διεξήχθη σε θετικό κλίμα, με τον κ. Παναγιωτόπουλο να διαμηνύει στον ομόλογό του ότι η ένταση μεταξύ των δύο χωρών δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η Τουρκία επιμένει σε μια επιθετική ρητορική, η οποία φθάνει μέχρι την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη διατήρηση του διαύλου της επικοινωνίας ανοικτού, προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή:ΚΥΠΕ