Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Οδηγίες στην αστυνομία να προστατεύσει τους τερματικούς σταθμούς LNG, έδωσε η Γερμανία

Οδηγίες στην αστυνομία να προστατεύσει τους τερματικούς σταθμούς LNG, έδωσε η Γερμανία

0
Οδηγίες στην αστυνομία να προστατεύσει τους τερματικούς σταθμούς LNG, έδωσε η Γερμανία

Οδηγίες στην αστυνομία να λάβει μέτρα προστασίας των υπό κατασκευή τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και να αυξήσει την εναέρια επιτήρηση του σιδηροδρομικού της δικτύου, καθώς προετοιμάζει νομοθεσία για την ενίσχυση της προστασίας των υποδομών ζωτικής σημασίας, δήλωσε στο Reuters η Γερμανίδα Υπουργός Εσωτερικών.

Οι ύποπτες δολιοφθορές που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο γερμανικό σιδηροδρομικό δίκτυο και στους αγωγούς φυσικού αερίου της Βαλτικής Θάλασσας που συνδέουν τη Γερμανία με τη Ρωσία έχουν εγείρει ανησυχίες για την έκθεση της χώρας σε επιθέσεις.

Η Υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser δήλωσε σε συνέντευξή Τύπου ότι δεν ήταν δυνατό να προστατευθούν πλήρως τα, πέραν των 33.000 χιλιομέτρων, σιδηροδρομικά δίκτυα και τα εκατομμύρια χιλιόμετρα καλωδίων στη Γερμανία, μόνο με την χρήση καμερών ή με αστυνομικούς.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο, δημιούργησε μια ειδική μονάδα για τον συντονισμό της προστασίας των υποδομών ζωτικής σημασίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, προκαλώντας αντιπαράθεση με τη Δύση.

Ως μέρος των εντατικών προσπαθειών σε αυτό το μέτωπο, η γερμανική αστυνομία, για παράδειγμα, φρουρούσε τους τερματικούς σταθμούς LNG που κατασκευάστηκαν για να βοηθήσουν τη Γερμανία να αντικαταστήσει τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στους αγωγούς, ενώ συνόδευε τις αποστολές LNG, πρόσθεσε.

«Έχουμε ενισχύσει το έργο της αστυνομίας στη θάλασσα», τόνισε η κ. Faeser.

«Η αστυνομία περιπολεί στη θάλασσα με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις και πλοία της για να προστατεύσει επίσης τις θαλάσσιες υποδομές», σημείωσε.

Το Υπουργείο συνεργάζεται επίσης με την κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn – η οποία αναγκάστηκε να σταματήσει όλα τα τρένα στη βόρεια Γερμανία για αρκετές ώρες, πριν από 10 ημέρες, λόγω της επίθεσης στο δίκτυο επικοινωνιών της – για να αυξήσει τον αριθμό των καμερών στις εγκαταστάσεις της, ανέφερε.

Γενικότερα, το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών συμβουλεύει τόσο τους δημόσιους όσο και τους ιδιωτικούς φορείς εκμετάλλευσης υποδομών ζωτικής σημασίας, όπως νοσοκομεία και δίκτυα τηλεπικοινωνιών, για το πώς να αποκρούσουν καλύτερα τέτοιους είδους επιθέσεις, φυσικές ή ψηφιακές. Αυτό περιλαμβάνει και τη σύσταση να υπάρχει όχι μόνο ένα, αλλά ενδεχομένως πολλά, εφεδρικά συστήματα.

Τον Δεκέμβριο, η Γερμανία θα δοκιμάσει όλα τα αναβαθμισμένα συστήματα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια πιθανή έκτακτη ανάγκη, πρόσθεσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ