Κανονικά λειτουργούν από φέτος και μετά από την πανδημία, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου, ενώ η εκπαιδευτική του ομάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό μαθητών, αναφέρει ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο διευθυντής του Κέντρου, Δρ. Θωμάς Χατζηκυριάκου, δήλωσε ότι ανυπομονεί για άλλη μια παραγωγική χρονιά λέγοντας ότι «τα εκπαιδευτικά προγράμματα καλύπτουν μια σειρά από περιβαλλοντικά ζητήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν για την υποστήριξη της διδασκαλίας στο σχολείο, ειδικά σε θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη».

«Τα προγράμματα που προσφέρονται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου παρέχουν ευκαιρίες στους εκπαιδευτικούς να προσεγγίσουν οικολογικά και πολιτιστικά θέματα σε πραγματικό περιβάλλον, με τους συμμετέχοντες να μπορούν να ασχοληθούν ενεργά με δραστηριότητες πεδίου στους φυσικούς οικοτόπους της χερσονήσου του Ακρωτηρίου», πρόσθεσε.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Κοινότητας Ακρωτηρίου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://mepaa.moec.gov.cy/index.php/el/.

Πηγή:ΚΥΠΕ