Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Εκτός Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων η στάση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, δήλωσε το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων

Εκτός Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων η στάση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, δήλωσε το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων

0
Εκτός Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων η στάση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, δήλωσε το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων

Εκτός των πλαισίων που ο Κώδικας Βιομηχανικών Σχέσεων καθορίζει για επίλυση των εργατικών διαφορών είναι η δίωρη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από τους εργαζόμενους στην εξυπηρέτηση εδάφους, αναφέρει το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε ανακοίνωση το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων τονίζει ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία επίλυσης των εργατικών διαφορών που έχουν προκύψει στα δυο αεροδρόμια, τόσο στο Υπουργείο Μεταφορών και Έργων, όσο και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

«Οποιαδήποτε ενέργεια εκτός των πλαισίων του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων πέραν του ότι αποδυναμώνει το αποκλειστικό εργαλείο επίλυσης εργατικών διαφορών, επιβαρύνει και τις εργασιακές σχέσεις», υπογραμμίζει.

Τέλος, το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων αναφέρει ότι παραμένει στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων μερών για συνέχιση της συζήτησης και προσπάθεια εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Πηγή:ΚΥΠΕ