Home Featured Αντιδράσεις για δηλώσεις εκπροσώπου του Παγκοσμίου Κυπέλου από το Κατάρ ότι η ομοφυλοφιλία είναι «βλάβη στο μυαλό»

Αντιδράσεις για δηλώσεις εκπροσώπου του Παγκοσμίου Κυπέλου από το Κατάρ ότι η ομοφυλοφιλία είναι «βλάβη στο μυαλό»

0
Αντιδράσεις για δηλώσεις εκπροσώπου του Παγκοσμίου Κυπέλου από το Κατάρ ότι η ομοφυλοφιλία είναι «βλάβη στο μυαλό»

Εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το Κατάρ, μιλώντας σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία είναι «βλάβη στο μυαλό», γεγονός που ξεσήκωσε αντιδράσεις στην Ευρώπη, μόλις 12 μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Το Κατάρ ανέφερε ότι θα δεχθεί ομοφυλόφιλους επισκέπτες με την προϋπόθεση ότι «θα σεβαστούν τους κανόνες» της χώρας, ανέφερε ο πρώην ποδοσφαιριστής, Khalid Salman, στη συνέντευξή του στο κανάλι ZDF.

Ο ίδιος είπε κατά τη συνέντευξή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι απαγορευμένη από το Ισλάμ. Η συνέντευξή του, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, διακόπηκε απότομα μετά τα σχόλιά του αυτά.

Το Κατάρ δέχεται πυρά σε σχέση με τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ξένων εργατών, γυναικών και ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ενόψει της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλου.

Η Γερμανίδα Υπουργός Εσωτερικών και Αθλητισμού, Nancy Faeser, χαρακτήρισε τα σχόλια του Salman «απαίσια» και πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να βελτιωθούν τα πράγματα στο Κατάρ μελλοντικά.

Η ίδια ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα επισκεφθεί το Κατάρ για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλου, αφού έλαβε διαβεβαιώσεις από τον πρωθυπουργό του Κατάρ, για την ασφάλεια των ΛΟΑΤΚΙ φιλάθλων.

Πηγή:ΚΥΠΕ