Home Featured Με φαντασμαγορική γιορτή ο Απόλλωνας «μετακόμισε» στο Άλφαμεγα Stadium

Με φαντασμαγορική γιορτή ο Απόλλωνας «μετακόμισε» στο Άλφαμεγα Stadium

0
Με φαντασμαγορική γιορτή ο Απόλλωνας «μετακόμισε» στο Άλφαμεγα Stadium

Με πυροτεχνήματα, μουσική, χορούς, συνθήματα και τα 17 τρόπαια, που μετέφεραν ιστορικά ονόματα της ομάδας, ο Απόλλωνας Λεμεσού γιόρτασε, το βράδυ της Δευτέρας, τη μετάβασή του στη νέα ποδοσφαιρική του έδρα, το Αλφαμεγα Stadium. Μια νέα εποχή ξεκινά για τον Απόλλωνα ανέφερε ο Πρόεδρος, Νίκος Κίρζης.

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε γύρω στις 19:30, στην παρουσία χιλιάδων φιλάθλων, με την είσοδο των παιδιών των ακαδημιών, που ανέμιζαν σημαίες της ομάδας, ενώ ακολούθησε σόου με μουσική και φωτορυθμικά και προβολή βίντεο με την ιστορική πορεία του Απόλλωνα.

Στο γήπεδο έκανε την εμφάνιση της και η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, η οποία παιάνιζε γνωστά συνθήματα, καθώς και η νέα μασκότ, μια λευκή αρκούδα, που μοίραζε δώρα, ενώ επέλεξε ένα νεαρό από τις κερκίδες για να σημειώσει το πρώτο τέρμα στο νέο γήπεδο.

Μεγάλη στιγμή αποτέλεσε η είσοδος 17 ποδοσφαιριστών που άφησαν ανεξίτηλη την σφραγίδα τους στην ιστορία του Απόλλωνα, με πρώτο τον μεγάλο θρύλο των κυπριακών γηπέδων, Πανίκο Κρυστάλλη, οι οποίοι μετέφεραν τα ισάριθμα τρόπαια της ομάδας. Το λάβαρο του Απόλλωνα μετέφερε πρώτος στο γήπεδο το ιδρυτικό του μέλος και πρώτος Γενικός Γραμματέας της ομάδας, Πάμπος Λυμπουρίδης.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης ανέφερε πως το όνειρο δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά στο νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Λεμεσού, σημειώνοντας πως «εδώ στη νέα έδρα της ποδοσφαιρικής μας ομάδας,  θα επιδιώξουμε να γράψουμε νέες χρυσές σελίδες τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις».

«Απόψε είναι βραδιά ορόσημο για τον σύλλογο καθώς μεταφέρουμε 68 χρόνια ένδοξης ιστορίας από το ΓΣΟ και το Τσίρειο σε αυτό το γήπεδο όπου θα μεγαλώσουν, θα ανδρωθούν οι επόμενες γενιές των οπαδών του Απόλλωνα Λεμεσού», συμπλήρωσε.

Κάλεσε επίσης τους φίλους του Απόλλωνα να προστατεύσουν το νέο γήπεδο, «αυτό το στολίδι,  να προστατεύουμε τις εγκαταστάσεις αυτές όπως το σπίτι μας και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές όπως εμείς σήμερα το παραλαμβάνουμε».

Απόψε, τόνισε ο Νίκος Κίρζης, ξεκινά νέα εποχή για τον Απόλλωνα Λεμεσού «και πρέπει όλοι μαζί να πορευθούμε ενωμένοι για να προσθέσουμε νέες χρυσές σελίδες στην ιστορία της ομάδας μας. Το μέλλον προμηνύεται ακόμη πιο σπουδαίο, το μέλλον είναι Απόλλων».

Εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την τεράστια συμβολή του στη διεκπεραίωση του έργου, το ΔΣ του ΚΟΑ, την εταιρεία Αλφαμέγα και όλους τους συνεργάτες του, που συνέβαλαν, με τον δικό τους τρόπο, να εκπληρωθεί το μεγάλο όνειρο των χιλιάδων φίλων του συλλόγου.

Ο Απόλλωνας δίνει τον πρώτο αγώνα στο νέο γήπεδο την ερχόμενη Πέμπτη, με φιλοξενούμενη την ομάδα της Δόξας.

https://www.youtube.com/watch?v=Mgu71l9zGEI&feature=emb_title

Πηγή:ΚΥΠΕ