Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Παρουσιάστηκε στη Λευκωσία το ευρωπαϊκό έργο XR4ED Extended Reality for Education

Παρουσιάστηκε στη Λευκωσία το ευρωπαϊκό έργο XR4ED Extended Reality for Education

0
Παρουσιάστηκε στη Λευκωσία το ευρωπαϊκό έργο XR4ED Extended Reality for Education

Περίπου 25 εκπροσώπους από Κύπρο, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο και Ρουμανία φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Αριστείας CYENS από τον καθηγητή Φώτη Λιαροκάπη, που συντονίζει το έργο, και την ερευνητική του ομάδα, για την εναρκτήρια συνάντηση του έργου XR4ED Extended Reality for Education (Εκτεταμένη Πραγματικότητα στην Εκπαίδευση).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, πρόκειται για ένα έργο δράσης καινοτομίας, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Innovation Action Horizon Europe. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μεταξύ 19-20 Ιανουαρίου και, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το έργο θα προκηρύξει προσκλήσεις για χρηματοδοτούμενη συμμετοχή το 2024.

Οπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια των διήμερων συναντήσεων, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και ενδιαφέρουσες συζητήσεις σχετικά με τις τεχνολογίες που εφαρμόζονται στo Extended Reality for Education και σχετικά με τον τρόπο σχεδιασμού, δημιουργίας και διατήρησης μιας βιώσιμης και κατά παραγγελία εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

Πηγή:ΚΥΠΕ