Home Featured Δραματική η κατάσταση στη Συρία σύμφωνα με συριακά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Δραματική η κατάσταση στη Συρία σύμφωνα με συριακά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης

0
Δραματική η κατάσταση στη Συρία σύμφωνα με συριακά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Τα συριακά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το βράδυ της Τετάρτης την πληροφορία ότι η γενική κατάσταση στη Συρία, την οποία έπληξαν μεγάλοι σεισμοί, παραμένει δραματική.

Σύμφωνα με τα συριακά και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών συνεχίζει να αυξάνεται στη Συρία όπως ακριβώς συμβαίνει στη γειτονική Τουρκία. Η πολιτική κατάσταση και ο εμφύλιος στη Συρία δυσχεραίνει την προσπάθεια αντιμετώπισης των αποτελεσμάτων των σεισμών.

Η Συρία, η οποία ζητά από τη διεθνή κοινότητα βοήθεια, επιχειρεί να απεγκλωβίσει ανθρώπους που έχουν μείνει κάτω από τα συντρίμμια σε διάφορα σημεία της χώρας.

Σύμφωνα με συριακά μέσα ο αριθμός των νεκρών στην Συρία πλησιάζει τις 6.000. Υπάρχουν και χιλιάδες τραυματίες. Η τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα «Τ24» το πρωί της Τετάρτης μετέδωσε τον αριθμό των νεκρών ως 2.530.

Με την κάθε νέα ώρα, ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών αυξάνεται με πληροφορίες που προέρχονται από τις ελεγχόμενες από τη Δαμασκό περιοχές του Χαλεπιού, της Χάμα, της Λατάκειας, της Ταρτούς και του Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με συριακό πρακτορείο ειδήσεων «SANA» ο Πρωθυπουργός της Συρίας, Χουσεΐν Αρνούς δήλωσε ότι υπάρχει τεράστια καταστροφή στις επαρχίες Λατάκεια και Χαλέπι, ενώ η αναζήτηση των επιζώντων στα ερείπια εξακολουθεί να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την συριακή κυβέρνηση.

Ο κ. Αρνούς προέβη σε δηλώσει, επιθεωρώντας τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στις πληγείσες περιοχές στο Χαλέπι.

Τα Λευκά Κράνη, η ομάδα «πολιτικής άμυνας» που δραστηριοποιείται στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, ανέφεραν ότι τουλάχιστον 1.280 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την αντιπολίτευση.

Διασώστες που εργάζονται σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την αντιπολίτευση τονίζουν ότι αναμένουν ότι ο αριθμός των νεκρών θα «αυξηθεί σημαντικά».

Σύμφωνα με την τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα «Τ24» οι ομάδες έρευνας και διάσωσης δυσκολεύονται να φτάσουν σε πολλά σημεία της βόρειας Συρίας. Οι υποδομές πολλών πόλεων της βόρειας Συρίας έχουν αποδυναμωθεί σοβαρά από τα σχεδόν 12 χρόνια εμφυλίου πολέμου. Αυτό κάνει τον αντίκτυπο του σεισμού ακόμη πιο καταστροφικό.

Εν τω μεταξύ, στο βορειοανατολικό κομμάτι της Συρίας, οι Κούρδοι και οι σύμμαχοι τους αναμένουν από τις γειτονικές χώρες και την διεθνή κοινότητα να παρέχουν διευκολύνσεις στα σύνορα για την άμεση παράδοση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους των περιοχών που έχουν επηρεαστεί από τους μεγάλους σεισμούς.

Πηγή:ΚΥΠΕ