Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Ιράν, ΗΑΕ, Ομάν, Αρμενία, Κίνα και Βενεζουέλα απέστειλαν χθες ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Ιράν, ΗΑΕ, Ομάν, Αρμενία, Κίνα και Βενεζουέλα απέστειλαν χθες ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

0
Ιράν, ΗΑΕ, Ομάν, Αρμενία, Κίνα και Βενεζουέλα απέστειλαν χθες ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν απέστειλαν σήμερα μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία για την αντιμετώπιση των αναγκών των σεισμοπλήκτων στην χώρα.

Συγκεκριμένα, προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο της Δαμασκού το τέταρτο κατά σειρά ιρανικό αεροπλάνο μεταφέροντας 45 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που περιλαμβάνει φάρμακα, σκηνές και κουβέρτες, ενώ ο Ιρανός πρέσβης στη Συρία, Μαχντί Σομπχανί δήλωσε στο κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ότι σήμερα αναμένονται σήμερα άλλα δύο ιρανικά αεροπλάνα με ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζονται για τις βόρειες επαρχίες της χώρας και την ευρύτερη περιοχή της παραλιακής πόλης Λατάκια.

Ανθρωπιστική βοήθεια έφτασε σήμερα στη Συρία και από το Σουλτανάτο του Ομάν, ο πρέσβης του οποίου στην Δαμασκό, Τούρκι αλ-Μπουσάιντι, δήλωσε ότι έως την ερχόμενη Κυριακή αναμένονται άλλα πέντε ομανικά αεροπλάνα να μεταφέρουν πρόσθετο ανθρωπιστικό υλικό.

Η ανθρωπιστική βοήθεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς τη Συρία ανέρχεται μέχρι σήμερα 111 τόνους φάρμακα, σκηνές, κουβέρτες και ανθρωπιστικό υλικό, όπως αναφέρουν κρατικές πηγές της Συρίας και των ΗΑΕ.

Σήμερα το πρωί προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου και δεύτερο αεροπλάνο από την Αρμενία μεταφέροντας 32 τόνους τρόφιμα και φάρμακα, προκειμένου να διανεμηθούν στους σεισμόπληκτους στη βόρειο Συρία.

Ο Κινεζικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι απέστειλε σήμερα στη Συρία ομάδα διασωστών που μετέφεραν ανθρωπιστικό υλικό για τους πληγέντες στη Συρία, ενώ έχει ήδη συγκεντρώσει από δωρεές 200.000 δολάρια για την ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού της χώρας.

Τέλος, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού αεροπλάνο με ανθρωπιστική βοήθεια από την Βενεζουέλα.

Πηγή:ΚΥΠΕ