Home Featured Την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή Perelman, ανακοίνωσαν CCRI και CPO

Την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή Perelman, ανακοίνωσαν CCRI και CPO

0
Την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή Perelman, ανακοίνωσαν CCRI και CPO

Την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή Perelman στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας, ΗΠΑ, ανακοίνωσαν το Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου Κύπρου και ο Οργανισμός Κώστας Παπαέλληνας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα την υπογραφή Μνημονίου Επιστημονικής, Ιατρικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας μεταξύ της Ιατρικής Σχολής Perelman στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας (Penn) στη Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ και του Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου Κύπρου (CCRI) και τον «Οργανισμό Κώστας Παπαέλληνας» (CPO) (Cyprus Pharmaceutical Organisation Ltd)», αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου Κύπρου.

Σημειώνει ότι η συνεργασία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων στην ακτινοθεραπεία του καρκίνου και, συγκεκριμένα, στη θεραπεία ακτινοβολίας πρωτονίων, στην ανταλλαγή ερευνητών/τριών, φοιτητών/τριών και άλλων επιστημόνων παρόμοιων ειδικοτήτων και στη μεταφορά γνώσεων μεταξύ των καθηγητών/τριών και ερευνητών/τριών του τμήματος ακτινολογικής ογκολογίας στο Penn, το οποίο στεγάζει το Roberts Proton Therapy Center, το μεγαλύτερο κέντρο θεραπείας πρωτονίων με άλλες μορφές θεραπείας ακτινοβολίας κάτω από μια στέγη στον κόσμο, του CCRI και του CPO στην Κύπρο.

Προσθέτει, παράλληλα, ότι το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ογκολογικής ακτινοβολίας της Penn Medicine προσφέρει τις τελευταίες επιλογές τεχνολογίας και θεραπείας, οι οποίες παρέχονται από γιατρούς και κλινικό προσωπικό που είναι κορυφαίοι/ες στους τομείς τους.

«Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς του έχουν, επίσης, πρόσβαση στις τελευταίες έρευνες και κλινικές εξελίξεις. Αυτή η συνεργασία παρέχει την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να συμβάλουν στην ανάπτυξη νέων τεχνικών ελέγχου του καρκίνου και να ενισχύσουν την επιστημονική συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου ενώ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο έργο της εγκατάστασης του πρώτου κέντρου θεραπείας πρωτονίων στην Κύπρο, το οποίο θα καταστήσει την Κύπρο σημαντικό κέντρο αριστείας για τη θεραπεία πρωτονίων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», συμπληρώνει.

Το Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου Κύπρου αναφέρει, τέλος, ότι η συνεργασία μεταξύ των τριών μερών είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας στην Κύπρο.

Πηγή:ΚΥΠΕ