Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ Δεν μπορούν να εγκριθούν ως έχουν οι αλλαγές στους κανόνες χρέους της ΕΕ, δηλώνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Δεν μπορούν να εγκριθούν ως έχουν οι αλλαγές στους κανόνες χρέους της ΕΕ, δηλώνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

0
Δεν μπορούν να εγκριθούν ως έχουν οι αλλαγές στους κανόνες χρέους της ΕΕ, δηλώνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Οι αλλαγές στους κανόνες για το χρέος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προτείνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορούν να εγκριθούν ως έχουν, δήλωσε την Τρίτη ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, καθώς οι Υπουργοί Οικονομικών συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τη δημοσιονομική μεταρρύθμιση στην Ένωση.

Οι χώρες με υψηλά επίπεδα χρέους μετά την πανδημία της COVID-19 θα πρέπει να επιστρέψουν σε βιώσιμα σταθερά δημόσια οικονομικά, είπε ο κ. Λίντερ.

«Η βιωσιμότητα δεν είναι μόνο οικολογικό ζήτημα, αλλά και οικονομικό», υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Λίντερ είπε πως για τη Γερμανία είναι επιτακτική ανάγκη να δει «σαφείς, αξιόπιστους, προβλέψιμους οδούς για τη μείωση των ελλειμμάτων και των επιπέδων χρέους».

Οι κανόνες, που ονομάζονται Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αναστέλλονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αφού πρώτα είχαν ανασταλεί το 2020 ως απάντηση στην πανδημία COVID-19.

Οι κανόνες αναφέρουν ότι τα ελλείμματα του εθνικού προϋπολογισμού δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 3,0% του ΑΕΠ και το χρέος να μην είναι μεγαλύτερο από το 60%.

«Αυτά δεν μπορούν να είναι στη διάθεση των χωρών», τόνισε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι αυτό το θέμα δεν τίθεται προς συζήτηση.

Πηγή:ΚΥΠΕ