Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Αναχωρεί από τον Πειραιά η ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας στη Τουρκία

Αναχωρεί από τον Πειραιά η ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας στη Τουρκία

0
Αναχωρεί από τον Πειραιά η ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας στη Τουρκία

Ένα σημαντικό μέγεθος ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς πολίτες της Τουρκίας θα αποπλεύσει σήμερα με κατεύθυνση το λιμάνι της Αλεξανδρέττας, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η αποστολή περιλαμβάνει είδη πρώτης ανάγκης, όγκου 250 κυβικών μέτρων, που συγκεντρώθηκαν από Έλληνες πολίτες σε Δήμους, Περιφέρειες και φορείς όλης της ελληνικής επικράτειας.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να στέκεται αλληλέγγυα στον τουρκικό λαό που δοκιμάζεται από τους καταστροφικούς σεισμούς και ανταποκρίνεται στο αίτημα των τουρκικών αρχών για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα αποσταλεί με το πλοίο M/V Neptune Okeanis, το οποίο θα αποπλεύσει σήμερα, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Το ανθρωπιστικό υλικό θα μεταφερθεί με τέσσερα φορτηγά και περιλαμβάνει κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, θερμαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα, τα οποία ζήτησαν, κατά προτεραιότητα, οι τουρκικές αρχές.

«Όπως είναι γνωστό, η χώρα μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για την παροχή βοήθειας, καθώς από την πρώτη στιγμή μετέβησαν Έλληνες διασώστες στις πληγείσες περιοχές, ενώ η ελληνική συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας ανεδείχθη και από την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

«Την ευθύνη συντονισμού όλων των ενεργειών οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού έχει αναλάβει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ