Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου θα συμμετάσχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου θα συμμετάσχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός

0
Στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου θα συμμετάσχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Για το Μόναχο αναχωρεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα έχει σειρά επαφών στην 59η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Η Διάσκεψη λαμβάνει χώρα σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συγκυρία καθώς τη Δευτέρα επισκέπτεται την Αθήνα ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μόναχο ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, θα έχει συνάντηση με 17μελή διακομματική αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου υπό τον Γερουσιαστή Lindsey Graham. Μάλιστα το παρών στη συνάντηση, αναμένεται να δώσουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Robert Menendez αλλά και ο Γερουσιαστής Chris Van Holen (μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας).

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή αλλά και ως πάροχος ενεργειακής ασφαλείας στο νέο γεωπολιτικό τοπίο που διαμορφώνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει το απόγευμα σε συζήτηση με τον τίτλο «Επανεκκινώντας τη Μετανάστευση: Κινούμενοι προς Ευκαιρίες». Στο ίδιο πάνελ συζήτησης θα βρεθούν ακόμη η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Ylva Johansson, η Πρωθυπουργός της Τυνησίας Najla Bouden Romdhane, και η Veronica Escobar, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι η μετανάστευση είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα που απαιτεί ευρωπαϊκή λύση. Παράλληλα θα τονίσει ότι απαιτείται η στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής που προστατεύουν τα σύνορα της ΕΕ και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώθηκε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Τέλος να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Σερβίας και τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ