Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Οι φονικοί σεισμοί ανοίγουν το δρόμο εξομάλυνσης των σχέσεων Συρίας-Σαουδικής Αραβίας

Οι φονικοί σεισμοί ανοίγουν το δρόμο εξομάλυνσης των σχέσεων Συρίας-Σαουδικής Αραβίας

0
Οι φονικοί σεισμοί ανοίγουν το δρόμο εξομάλυνσης των σχέσεων Συρίας-Σαουδικής Αραβίας

Οι φονικοί σεισμοί ανοίγουν τον δρόμο για την εξομάλυνση των σχέσεων Συρίας-Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες έχουν δεχθεί πλήγματα και διακοπεί κατά τη διάρκεια της εμφύλιας σύρραξης στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Sputnik», ο Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν, θα επισκεφθεί τη Δαμασκό τις επόμενες ημέρες.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι «η Σαουδική Αραβία είναι ανοικτή στην ανάπτυξη πολιτικών βημάτων προς τη Συρία, με την επικείμενη αραβική σύνοδο κορυφής στο Ριάντ στα τέλη Μαρτίου».

Η επίσκεψη θα αποτελούσε την αρχή του τέλους της συριακής κρίσης στον αραβικό κόσμο μετά την αναστολή της συμμετοχής της Συρίας το 2011 -μια απόφαση που ήταν μη συμβατή με το καταστατικό του Αραβικού Συνδέσμου εκείνη την εποχή.

Για τη νέα εξέλιξη, ο αραβικός Τύπος σημειώνει ότι «υπάρχουν συνεχείς κινήσεις της Ρωσίας και των Εμιράτων για την επαναφορά στην κανονικότητα των σχέσεων Συρίας-Σαουδικής Αραβίας, λόγω του μεγάλου αντίκτυπου που έχουν στη συριακή αρένα ειδικότερα και στην περιοχή γενικότερα».

Η Σαουδική Αραβία έχει ήδη παρακάμψει το αμερικανικό εμπάργκο αναθέτοντας σε οργανώσεις να συλλέγουν δωρεές και να στέλνουν βοήθεια στη Συρία. Ο Γενικός Διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας της Συρίας ανακοίνωσε ότι έλαβε αίτημα από τη σαουδαραβική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας για την αποστολή αεροπλάνου βοήθειας προς τους πληγέντες από τον σεισμό που έπληξε τη Συρία, μέσω της Ερυθράς Ημισελήνου της Σαουδικής Αραβίας, από το Ριάντ στη Δαμασκό.

Την περασμένη Τρίτη, ένα σαουδαραβικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού για πρώτη φορά από το 2011. Το αεροπλάνο μετέφερε 35 τόνους επισιτιστικής βοήθειας για την ανακούφιση των πληγέντων από τον σεισμό.

Πηγή:ΚΥΠΕ