Home Featured Μεσίστιες οι σημαίες ΕΕ στις Βρυξέλλες για τα θύματα της σύγκρουσης τρένων στην Ελλάδα και μηνύματα συμπαράστασης

Μεσίστιες οι σημαίες ΕΕ στις Βρυξέλλες για τα θύματα της σύγκρουσης τρένων στην Ελλάδα και μηνύματα συμπαράστασης

0
Μεσίστιες οι σημαίες ΕΕ στις Βρυξέλλες για τα θύματα της σύγκρουσης τρένων στην Ελλάδα και μηνύματα συμπαράστασης

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κτήρια της Κομισιόν ως ένδειξη συμπαράστασης στον λαό της Ελλάδας μετά τη θανατηφόρα σύγκρουση δύο τραίνων κοντά στη Λάρισα, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς αναφέρει πως με απόφαση της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι σημαίες της ΕΕ θα κυματίζουν μεσίστιες «στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών». «Η Ευρώπη πενθεί με τους Έλληνες» πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς.

Σε δικό της μήνυμα η κ. Φον ντερ Λάιεν ανέφερε πως η ΕΕ βρίσκεται δίπλα στους Έλληνες.

«Η σκέψη μου είναι με τον λαό της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα που στοίχισε τόσες ζωές χθες το βράδυ. Μαζί σας θρηνεί όλη η Ευρώπη. Εύχομαι επίσης ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες», ανέφερε η κ. Φον ντερ Λάιεν.

Σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έγραψε πως οι σκέψεις του βρίσκονται με τον λαό της Ελλάδας, προσθέτοντας στα ελληνικά πως είναι «συγκλονισμένος από τα νέα και τις εικόνες της σύγκρουσης των δύο τραίνων στα Τέμπη».

«Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Κουράγιο και δύναμη στα σωστικά συνεργεία που συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους», πρόσθεσε.

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Βαθιά θλίψη μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα στην Ελλάδα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλα τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Ευγνώμων σε όλους τους διασώστες και το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή. Η σκέψη μας είναι με τον ελληνικό λαό μετά από αυτό το τραγικό γεγονός», έγραψε η κ. Μέτσολα στο Twitter.

Σε ανάρτησή της η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε πως είχε επικοινωνία με τον Έλληνα Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη «για να εκφράσω την απέραντη μας θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη», όπως έγραψε.

«Οι σκέψεις όλων μας είναι με εσάς, με τα θύματα και τις οικογένειες τους. Η ΕΕ είναι έτοιμη να δώσει οποιαδήποτε στήριξη χρειαστεί», πρόσθεσε.

Τη συμπαράσταση του έστειλε μέσω Twitter και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Πηγή:ΚΥΠΕ