Home Featured Συγγνώμη προς τις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, εξέφρασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Συγγνώμη προς τις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, εξέφρασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

0
Συγγνώμη προς τις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, εξέφρασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Τη συγγνώμη της ελληνικής Πολιτείας προς τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εξέφρασε ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής.

«Επειδή βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματική τραγωδία, θα ήθελα πρώτα από όλα να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν, κάνοντας μια συνολική αυτοκριτική και για όλο το πολιτικό σύστημα και την Πολιτεία. Και θέλω, κοιτώντας στα μάτια τους ανθρώπους αυτούς, να τους πω ότι αυτό το δύσκολο και στενάχωρο έργο θα φτάσει μέχρι τέλους. Θα διερευνηθούν όλα και όλα θα τεθούν υπόψιν των Ελλήνων πολιτών», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κάνοντας λόγο για «μαύρες μέρες για τη χώρα», ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ευχαρίστησε τον απελθόντα Υπουργό Κώστα Καραμανλή για το πολιτικό υπόδειγμα και την ευθιξία που επέδειξε παραιτούμενος και αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη.

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε ότι αναλαμβάνει την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, κατόπιν ειδικής εντολής του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να υλοποιήσει έναν τριπλό στόχο.

Πρώτον, τη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος, η οποία ο κ. Γεραπετρίτης δεσμεύθηκε ότι «θα είναι ενδελεχής και διαφανής». Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε ότι συστήνεται από σήμερα επιτροπή εμπειρογνωμόνων ad hoc, η οποία θα μελετήσει τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Δεύτερος πυλώνας, όπως είπε ο ίδιος, είναι η διασφάλιση των διαδικασιών εκσυγχρονισμού των υποδομών και τρίτος, η αποκατάσταση της ασφάλειας στις σιδηροδρομικές μεταφορές, ώστε και το κοινό να μπορέσει να τις εμπιστευτεί ξανά.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος Υπουργός Κώστας Καραμανλής μίλησε για μια εθνική τραγωδία, σημειώνοντας ότι «τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στις ζωές που χάθηκαν».

Απέχοντας από οποιοδήποτε απολογισμό του έργου του, σε μια τέτοια ημέρα πένθους, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι υπό τη νέα ηγεσία του Υπουργείου «η έρευνα θα είναι ενδελεχής και τα αίτια του δυστυχήματος θα εντοπιστούν με ακρίβεια».

Τέλος, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε εκ νέου τα συλλυπητήριά του «στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους», καθώς και τις πιο θερμές ευχές «στους τραυματίες που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία».

Πηγή:ΚΥΠΕ