Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινή δήλωση για καταπολέμηση των fake news από την Ένωση Βαλκανικών Πρακτορείων Ειδήσεων – Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Κοινή δήλωση για καταπολέμηση των fake news από την Ένωση Βαλκανικών Πρακτορείων Ειδήσεων – Νοτιοανατολικής Ευρώπης

0
Κοινή δήλωση για καταπολέμηση των fake news από την Ένωση Βαλκανικών Πρακτορείων Ειδήσεων – Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Τα μέλη της Ένωσης Βαλκανικών Πρακτορείων Ειδήσεων – Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ABNA-SE), που εδρεύει στη Σόφια υπέγραψαν δήλωση με την οποία δεσμεύονται να καταπολεμήσουν τις ψευδείς ειδήσεις.

Τα μέλη της Ένωσης συνήλθαν στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα για το συνέδριο με τίτλο «Ο ρόλος της ενημέρωσης των ειδήσεων στη Νέα Βαλκανική Πραγματικότητα» το οποίο φιλοξενήθηκε από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπροσωπήθηκε στο Συνέδριο από τον αναπληρωτή διευθυντή/αρχισυντάκτη του Γιώργο Χριστοδουλίδη.

Τα μέλη του ABNA-SE αποφάσισαν να ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους για πληρέστερη και αντικειμενική πληροφόρηση για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων.

Το συνέδριο φιλοξένησε διάφορα πάνελς με θέματα όπως οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη και ο ρόλος των ρεπορτάζ, οι ευρωπαϊκές προοπτικές των Δυτικών Βαλκανίων και οι διασυνδέσεις και γέφυρες συνεργασίας και ανάπτυξης. Ομιλητές περιλάμβαναν τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, Έλληνες Υπουργούς και Υφυπουργούς, ΓΔ πρακτορείων και άλλους.

Πηγή:ΚΥΠΕ